Allsången ställs in igen – stora artisten avbokas

Årets allsång på Hembygdsgården i Kisa ställs in, det meddelade Allsångsföreningen i Kisa på onsdagseftermiddagen. Föreningen satsar på att arrangera evenemanget nästa år.

Sedan 2007 har en årlig allsångskväll arrangerats på hembygdsgården.

Sedan 2007 har en årlig allsångskväll arrangerats på hembygdsgården.

Foto: Lars-Göran Bexell

Kisa2021-04-16 10:50

I år, liksom förra året, kommer allsången på Hembygdsgården att ställas in på grund av coronapandemin. Anledningen är att man förmodligen inte kommer att kunna ta emot en stor publik eller att evenemanget kommer att gå runt ekonomiskt.

-- Tyvärr är det så att vi måste ställa in i år. Vi har verkligen försökt in i det sista och jobbat för att vi ska genomföra det här. Men vi tror inte att det finns förutsättningar att ta in en så stor publik för att det ska gå runt. Vi skulle behöva 1 200–1 500 personer för att evenemanget ska bäras upp, säger Anders Nilsson, ordförande i allsångsföreningen i Kisa.

Senast allsången genomfördes 2019 stod bland annat Tommy Nilsson och Charlotte Perelli på scenen. I år hade föreningen lockat Melodifestivalvinnaren John Lundvik som huvudartist samt en hemlig, "mycket känd", gäst. Alla årets artister är nu avbokade. 

Men föreningen hälsar att man inte kommer att ge upp arrangemanget för gott utan siktar på att komma tillbaka nästa år med ett datum bokat – den 19 juli 2022.

– Det här är ju Kindas största årliga evenemang, det kommer vi inte att ge upp. Vi ska fortsätta att arrangera det här och hoppas att det lever kvar länge framöver.

Har ni några artister klara redan nu?

– Vi har gjort klart med Hembygdsgården och husband och allt sånt, men inga artister. Det kanske blir något alldeles extra när vi har varit utan allsång i två år. Det kanske blir tre kända artister, vi får se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om