Efter inbrotten: "Vi kikar på ett eventuellt samband"

Ternstedt Invent AB har, vid två tillfällen på kort tid, blivit utsatta för inbrott. "Vi har säkrat DNA-spår som vi skickat in för analys", förklarar förundersökningsledaren Therese Aldén.

Emelie Andersson, vid Ternstedt Invent AB i Kisa, visar upp de företagsbilar som återigen har utsatts för inbrott.

Emelie Andersson, vid Ternstedt Invent AB i Kisa, visar upp de företagsbilar som återigen har utsatts för inbrott.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2021-08-19 11:00

I mitten av juli stals verktyg ur sju företagsbilar – tre veckor senare var tjuvarna i farten igen. Under den gångna sommaren har Kindaföretaget, med lokaler i både Kisa och Rimforsa, haft inbrott i 15 firmabilar. Polisens brottsplatsundersökare har, efter båda händelserna, åkt ut till platsen för att säkra spår. Enligt Aldén gjordes en del fynd:

– När det gäller spåren som är kopplade till det första inbrottet väntar vi fortfarande på svar från Nationellt forensiskt centrum (NFC). Även efter det andra inbrottstillfället har spår säkrats som också har skickats in för analys. Hur lång tid det kan ta innan vi får svar är jättesvårt att säga men jag hoppas på relativt snart ändå.

undefined
Polisen har, vid båda inbrotten, varit ute på platsen för att säkra spår. "Vi hoppas på DNA-träff", säger förundersökningsledaren Therese Aldén.

Vilka typer av spår är det som har säkrats?

– Det vi hoppas på är att kunna få någon form av DNA-träff eller DNA-profil från brottsplatserna, svarar Aldén.

Ser ni ett samband mellan inbrotten? Kan det vara samma gärningspersoner?

– Vi utreder dem som separata förundersökningar men när det är samma målsägare som vid upprepade tillfällen utsätts för brott är det klart att vi kikar på eventuellt samband. När vi får tillbaka analyserna kommer vi undersöka om de hänger ihop.

Trots att de inte vet exakt tidpunkt för inbrotten, utan bara under vilka nätter de har ägt rum, hoppas polisen på iakttagelser.

– Har man sett fordon eller personer som på något sätt sticker ut är vi intresserade av att få reda på det, konstaterar Aldén.

Karta: Ternstedt Invent AB - Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!