Padelfebern lägger sig – men i Kisa öppnas ny hall

De senaste åren har Sverige drabbats av padelhysteri, men runt om i landet ljuder nu larmet om padeldöden. I Kisa har man ännu inte hunnit inviga de nya banorna.

Niklas Nilsson visar oss den sprillans nya padelhallen. Sanden på banorna kommer snart att ha spelats in i konstgräset.

Niklas Nilsson visar oss den sprillans nya padelhallen. Sanden på banorna kommer snart att ha spelats in i konstgräset.

Foto: Hanna Walfridsson

Kisa2022-07-30 17:00

Sedan schlagerlegenden Måns Zelmerlöw och tennisprofilen Jonas Björkmans för åtta år sedan slog upp portarna till deras gemensamma padelcenter i Stockholm har padelfebern varit ett faktum. Sporten har visserligen funnits i Sverige i nästan ett kvarts sekel, men de senaste åren har den fått en explosionsartad ökning.

Lagom till feberfrenesin börjat lägga sig väntas Kisas första padelhall öppna.

undefined
Den Kisabaserade entreprenören Niklas Nilsson är redo att slå upp dörrarna till sin padelhall.

Under det gångna året har både Kinda kommun och Niklas Nilsson med partnern Markus Ineståhl byggt padelbanor i Kisa. Utomhusbanorna i Kullaparken invigdes i september i fjol, men Niklas och Markus idrottshall försenades och har ännu inte hunnit öppnat. Deras förhoppning är att verksamheten kan dra i gång i höst.

De senaste månaderna har mer än en tidning skrivit om den stundande padeldöden. För någon som nyligen investerat miljonbelopp i Sveriges kanske mest hajpade sport skulle man kunna gissa att detta väcker viss oro. Niklas Nilsson verkar inte alltför uppjagad över vårens snack.

– Det verkar visserligen som att man har överetablerat padelbanor, men jag tror ändå på att öppna en här. Många tycker att det är kul med padel och än så länge finns det ingen bana i Kisa där man kan spela under vinterhalvåret eller när vädret är dåligt. I dagsläget måste man åka till Vimmerby eller Linköping för att spela inomhus.

undefined
Själva hallen är i stort sett klar. Nu behöver bara tillfartsvägen byggas färdigt och utsidan röjas upp.

Kinda kommun hann visserligen först, men till skillnad från kommunens banor i Kullaparken är Niklas Nilsson och Markus Ineståhls byggda i en inomhusarena. Banorna kommer att vara tillgänglig i princip hela tiden. Bokningar kommer att genomföras online och för åtkomst till lokalen krävs bara en kod.

Från början var planen att banorna skulle vara spelbara redan till julen 2021, men så blev inte fallet. Idag står hallen i stort sett klar. Nu inväntar männen bara godkännande av kommunen. Marken banan är byggd på är nämligen industrimark, vilket innebär att kommunen behöver godkänna att den ska nyttjas för idrottsverksamhet.

undefined
Niklas Nilsson och Markus Ineståhls inomhusarena innehåller två padelbanor. Näten är justerbara, så planerna kommer även att kunna användas för badminton.

– Vi hoppas få allt godkänt på kommunens nämndmöte i slutet av augusti. Vi är väldigt sugna på att komma i gång nu. Jag tror att vi var aningen optimistiska när det gäller planeringen. Allt ha dragit ut på tiden och budgeten har för länge sedan passerats, säger Niklas Nilsson som hoppas att Kisaborna är lika redo som han är inför öppningen – och att padeln är en trend som är här för att stanna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!