Nybyggda skolan är för liten – moduler ställs dit

Värgårdsskolans mellanstadium har det trångt i de befintliga lokalerna. Lösningen av kommunen är moduler som nu har ställts på skolans område.

Kommunen kommer få bidrag från staten till hyran.

Kommunen kommer få bidrag från staten till hyran.

Foto: Märta Svensson

Kisa2021-07-01 12:39

– Mellanstadiet har stora klasser med ungefär 30 elever i varje klass. Det har varit i största laget för att få till en bra arbetsmiljö och studiero, säger Eva Holm, förvaltningschef i Kinda kommun.  

Nu kommer det finns möjligheter att dela upp eleverna i tre klasser istället för två. Något som Eva Holm tycker skapar bättre förutsättningar. Lokalerna kan också nyttjas av högstadiet om behov finns.

Minskas elevernas skolgård när modulerna ställs dit? 

– Modulerna står där beachvolleybollplanen var förut. Volleybollplanen har fått en ny placering för att vi har utökat skolgården så den får plats. Det har också gjort att fritidsgården kan använda ett område som tidigare inte nyttjats. Förändringar gör att man får nya idéer, säger Eva Holm.

Varför byggde man inte skolan tillräckligt stor från början? 

– Man gjorde väl den bedömningen då. De barn som börjar mellanstadiet fanns inte när skolan började byggas. Man visste inte hur många barn som skulle börja mellanstadiet i framtiden.

När mellanstadiet byggdes togs inte heller hänsyn till att mellanstadiet behövde en egen textilslöjdsal. Med modulerna på plats kommer även mellanstadiet få en egen sal för textilslöjd.

– Jag tror att det här betyder att mellanstadiet i Kisa kommer få det bra.

Eva Holm tycker att modulerna har kommit i rask takt.

– Från att vi hörde nödrop till att det blev färdigt har gått snabbt. Det har varit ett gott samarbete med alla inblandade.

Modul
Modul
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!