Modesugna seniorer på catwalken i Kisa

75 klädintresserade seniorer trängdes runt catwalken för att ta del av vårens trender under modevisningen i en klädbutik i Kisa.

Många tog del av vårmodet under kvällen. Här kommer Inger Swahn i blommigt.

Många tog del av vårmodet under kvällen. Här kommer Inger Swahn i blommigt.

Foto: Lina Edgar

Kisa2023-04-19 11:00

Den anrika klädbutiken Sandströms i Kisa gjordes i förra veckan om till en catwalk när Ydre SPF kom på besök för att titta på modevisning.

Stolar i långa rader sträcker ut sig över butiksgolvet och de 75 modeintresserade pensionärerna ser förväntansfulla ut när de går in och sätter sig.

Kerstin Öst är en av besökarna som har tagit plats vid catwalken.

– Det känns skönt att vi är igång med lite aktiviteter igen efter pandemin, det blev ett uppehåll när corona härjade. Det ska bli roligt att se modevisningen.

undefined
SPF-medlem och modell för kvällen, Ulla Hammarström visar upp färgglada vår- och sommarkläder.
undefined
Bengt-Göran Gustavsson visar herrmodet. "Hatten är här för att stanna" säger Katarina Jonasson.s

Butiksanställde Andreas Siverholm berättar att det är första gången som undervåningen i butiken används som catwalk.

– Tidigare har vi tagit med oss kläder och hållit modevisning i andra lokaler, men denna gång ville Ydre SPF komma till oss och det känns jätteroligt att kunna ställa upp på det.

– Modellerna är själva medlemmar i Ydre SPF och har kommit hit i förväg för att prova ut kläderna.

Första modellen, Inger, kommer ner för trappen och de tillresta besökarna tittar nyfiket när hon stegar ut på catwalken.

undefined
Inger Swahn i pastellfärger - något som spås komma mer under våren.
undefined
Janne Ljung visar upp vårens herrmode.
undefined
Katarina Jonasson berättar om alla olika plagg som visas upp och lockar besökarna till många skratt.

Katarina Jonasson, som har arbetat i klädbutiken i närmare 40 år, berättar om kläderna och trenderna medan modellerna passerar stolsraderna. Hon säger att starka färger och mönster är på tapeten igen till våren och sommaren.

– Man måste våga använda färg, alltid retar det någon, säger hon och publiken brister ut i skratt.

På plats för att föreviga modevisningen finns Jens Fellke och Helena Egerlid som tillsammans arbetar för att sammanställa ett bokasin om Sandströms historia.

undefined
Jens Fellke förevigar modevisningen.

– Företaget firar 100 år i år och det ska firas med ett jubileum i höst. Sandströms är Sveriges äldsta klädkonfektionsfirma och har en väldigt spännande historia som vi ska försöka återberätta med vårt arbete, säger Jens.

Modevisningen fortsätter och de fem modellerna för kvällen har fullt upp. De gör snabba klädbyten och visar upp plagg efter plagg för publiken.

undefined
"Starka färger och mönster får vi se mer av i sommar" säger Katarina Jonasson när Inger Swahn visar upp en färgglad sommarklänning.
undefined
Jens Fellke och Helena Egerlid sammanställer ett bokasin om Sandströms 100 år som klädkonfektionsfirma.

Efter modevisningens slut är det dags för mingel och shopping. Besökarna som har fått många intryck under kvällen ges nu möjlighet att pröva nya vårkläder och det blir kö till provrummen.

– Det blev en trevlig kväll både för oss och besökarna och vi hoppas att det kan bli av fler gånger. Vi är jättenöjda, men också väldigt trötta i benen, säger Andreas och skrattar.

undefined
Många tog del av vårmodet under kvällen. Här kommer Inger Swahn i blommigt.
Full fart när modeintresserade seniorer både finns i publiken och på catwalken. På bilden:  fotograf Jens Fellke, Janne Ljung, Inger Swahn i blommigt och Ulla Hammarström med scarfen.
Full fart när modeintresserade seniorer både finns i publiken och på catwalken. På bilden: fotograf Jens Fellke, Janne Ljung, Inger Swahn i blommigt och Ulla Hammarström med scarfen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!