Miljonsatsning: Här vill mångsysslaren bygga padelhall

Kommunens padelplaner har stött på patrull. Nu meddelar den lokala entreprenören Niklas Nilsson att han också ger sig in i leken. "Vi skrev på pappren i förra veckan", berättar han.

Mångsysslaren Niklas Nilsson ger sig in i en ny bransch. Tillsammans med kompisen Markus Ineståhl vill han bygga en padelhall i Kisa.

Mångsysslaren Niklas Nilsson ger sig in i en ny bransch. Tillsammans med kompisen Markus Ineståhl vill han bygga en padelhall i Kisa.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2020-11-12 20:00

Med en viss utsikt över Ödängsområdet, en hemvist för många företag, går han runt och sparkar i det höga gräset. Tillsammans med kompisen Markus Ineståhl har han köpt den tomt som vi befinner oss på. Genom att stycka av 5 200 kvadratmeter från grannföretaget Kimek AB läggs grunden för deras mångmiljonsatsning. Till hösten 2021, efter en investering på omkring sex miljoner kronor, hoppas de kunna öppna Kisas första padelhall.

– Först tänkte jag faktiskt bygga en utebana men lyckades aldrig hitta en lämplig tomt. När jag under en middag berättade om mina planer för Markus tyckte han att en hall vore bättre - och på den vägen är det, förklarar Nilsson och fortsätter:

– Egentligen vill jag göra det här för att sporten är rolig. Den är inne och det vore kul om vi fick en bana här också.

undefined
Här, i Ödängsområdet, har Niklas Nilsson köpt 5 200 kvadratmeter tomt. Det som gör att spadtaget dröjer är Lantmäteriets handläggningstider.

Byggnaden planeras till drygt 750 kvadratmeter och ska innehålla två planer plus omklädningsrum och övriga utrymmen. Anledningen till att det första spadtaget dröjer är Lantmäteriets långa handläggningstider.

– Vi har skickat in dokumenten för att göra en avstyckning men det kan ta upp till tio månader. Det vi vill bygga är egentligen en uppvärmd industrihall. Sedan får vi ansöka om tillfälligt bygglov för padelbanorna, förklarar Nilsson.

Hur löser ni finansieringen?

– Vi kommer ju få gå till banken som alla andra, men visst krävs det en egen insats också. Det är absolut en ekonomisk risk som vi tar. Samtidigt tror vi på det här och hoppas att det ska fungera.

Finns den efterfrågan som krävs?

– Det tror vi i alla fall. Det har ju fungerat på många andra platser så varför skulle det vara annorlunda här?

undefined
I korsningen mot Yxsmedshult, i ena hörnet, ska hoppas Niklas Nilsson att hallen står klar hösten 2021.

Under de senaste månaderna har just padelsporten hamnat i Kindas rampljus. Det började med att fastighetsägaren Magnus Lidén meddelade sitt intresse för byggnation i Rimforsa. Därefter offentliggjorde Kinda kommun och bostadsbolaget Kindahus sin upprustning av Kullaparken i Kisa, där en utomhusanläggning för padel var det första steget. Dessa planer har nu överklagats till länsstyrelsen.

– För att vår kalkyl ska gå ihop vill vi självklart ha så lite konkurrens som möjligt men det är ju en öppen marknad. Sedan kan jag väl tycka att kommunen, om vi ändå ska bygga en hall, kan lägga skattepengarna på något annat. Om de bygger är det viktiga att de lägger sig på samma prisnivå som oss, avslutar Niklas Nilsson.

"En ekonomisk risk", medger Niklas Nilsson som berättar att kalkylerna innefattar en satsning på 6 000 000 kronor.
"En ekonomisk risk", medger Niklas Nilsson som berättar att kalkylerna innefattar en satsning på 6 000 000 kronor.
Karta: Ödäng, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!