Mariette vill komma tillbaka till Kisa

Stora salen på bygdegården har förvandlats till ett VIP-rum. Om några minuter är det dags för Mariette att kliva upp på scenen inför en fullsatt publik. Häng med backstage innan konserten och träffa melloveteranen som knockats av Kindabygden.

Mariette känner sig inte som en allsångsledare, men tycker att konceptet allsång är fantastiskt.

Mariette känner sig inte som en allsångsledare, men tycker att konceptet allsång är fantastiskt.

Foto: Emelie Wiman-Lindqvist

Kisa2023-07-19 14:00

Det är första gången som Mariette, som tävlade i årets Melodifestival, är i Kisa.

– Jag är väldigt glad över att livet tog mig hit. Det är superfint. Vägarna hit var jättefina.

undefined
Mariette känner sig inte som en allsångsledare, men tycker att konceptet allsång är fantastiskt.

Under kvällen bjöd hon på några mellolåtar och den första låten som hon släppt på svenska: "Just du". Det är en låt som hon skrivit till sina barn. 

Och ytterligare ett är på väg. I Mariettes mage ligger det en ny liten människa som nog hörde musiken under kvällen. Vi träffade henne stunden innan det var hennes tur att kliva på scen.

Vad ser du mest fram emot ikväll?

– Jag vet ju att den här platsen kan bringa något magiskt över kvällen. Det är också en otroligt fin sommarkväll som det bjuds på. Det är supermycket folk som har tagit sig hit, vilket är superroligt. Jag hoppas på att alla kommer att gå här ifrån och känna sig upplyfta av musik och av att sjunga tillsammans.

Kommer du komma tillbaka hit tror du?

– Jag hoppas jag får det. Om inte annat tänker jag sitta i publiken nästa år.

undefined
Mariette tycker att Kindabygden är fantastiskt vacker. "Jag hoppas jag får komma tillbaka", säger hon.

Mariette har inte jättestor erfarenhet av allsång. Och låten hon ska leda i kväll, Lasse Berghagens "En kväll i juni", är hon inte helt säker på, meddelar hon med ett stort skratt.

– Jag känner mig inte som en allsångsledare. Men jag tycker att konceptet allsång är en fantastisk grej. Människor som inte sjunger så mycket annars kanske vågar när andra sjunger. Det är för glädjens skull. Det tycker jag är härligt.

undefined
Mariette har inte riktigt koll på Lasse Berghagens "En kväll i juni", som hon ska leda senare under kvällen. "Men det är inte jag som ska sjunga. Glömmer jag texten får jag räcka micken till någon i publiken", skämtar hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!