Trängde sig in på fritidsgården: "Fick inte vara där"

En man i 25-årsåldern "trängde sig in" på fritidsgården i Kisa och vägrade att lämna trots personalens uppmaningar. Nu är mannen polisanmäld och misstänkt för olaga intrång.

En man i 25-årsåldern ska ha trängt sig in på fritidsgården i Kisa och stannat där trots personalens uppmaningar.

En man i 25-årsåldern ska ha trängt sig in på fritidsgården i Kisa och stannat där trots personalens uppmaningar.

Foto: Max Elofsson

Kisa2021-08-26 20:16

Tobias Siverholm är fritidsledare på Värgårdsskolan i Kisa. Han kommenterar händelsen, som inträffade vid 17-tiden i onsdags, så här:

– Vi fick besök av en alldeles för gammal person än den åldersgrupp vi finns till för. Visst beror det på syftet varför personen är där men jag kan inte säga något om anledningen till att han trängde sig på utan nu får polisen utreda huruvida det har skett ett brott eller inte.

– Det handlar om tryggheten för våra ungdomar. Vem som helst ska inte bara kunna kliva in på skolan och stanna där, fortsätter han.

Fritidsverksamheten riktar sig till ungdomar som studerar i årskurs sju och upp till det första året på gymnasiet. Lokalerna ligger i anslutning till såväl Värgårdsskolans högstadium som mellanstadium.

– Personen är inte i rätt åldersgrupp för den här verksamheten och fick inte uppehålla sig där. Hade han istället lyssnat på personalen och gått därifrån hade han inte gjort sig skyldig till något brott, förklarar polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

– Han ska, enligt anmälan, ha stannat kvar rent demonstrativt, fortsätter han.

Polisen har nu inlett en förundersökning och mannen i 25-årsåldern misstänks nu för olaga intrång av normalgraden. Ett brott som, vid en eventuellt fallande dom, kan resultera i dagsböter. Summan kan variera. 

– Det ska hållas en mängd förhör i utredningen, både med personalen och den misstänkta mannen, förklarar Agnevik.

Karta: Fritidsgården, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!