Ägarens besked: "Bara att komma ut och åka om man vill"

Han är utan pistmaskin och liftarna är inte i drift – men snö är det gott om. "Det är bara att komma ut och åka om man vill", säger Tolvmannabackens nya ägare Oscar Härnström.

Är det läge för pulkaåkning eller så kallad "puderåkning"? "Det är bara att komma ut och åka", konstaterar Tolvmannabackens nya ägare Oscar Härnström.

Är det läge för pulkaåkning eller så kallad "puderåkning"? "Det är bara att komma ut och åka", konstaterar Tolvmannabackens nya ägare Oscar Härnström.

Foto: Dennis Petersson/TT/bildmontage

Kisa2021-02-09 12:04

Det rejäla vinterväder som har kommit till Östergötland för att stanna har gjort att arbetet, med den nya mountainbike-parken i Kisa, har pausats tillfälligt. I november förra året meddelade Branäsgruppen att bolaget ämnade sälja den anrika skidanläggningen till den professionella cyklisten Oscar Härnström. En era, med skidåkning i Kinda, gick då i graven men den nya ägaren vill fortsatt hålla dörrarna öppna – inte minst då snötillgången är god.

– Jag och några kompisar var nyligen ute och åkte puder i backarna, då gick vi upp, men det är egentligen lite för flackt för att åka opistat. När det gäller pulkaåkning, eller om man vill testa puder ändå, är det självklart öppet. Det är bara att känna sig välkommen, tända upp grillen och göra det man vill göra, konstaterar Härnström och fortsätter:

– Hade man vetat att det skulle komma så här mycket snö i vinter kanske man hade satsat lite mer på att fixa en snöskoter eller besikta liftarna till exempel.

undefined
Backarna är inte pistade och liftarna är inte igång men för den som ändå vill ta sig an Tolvmannabacken står dörrarna öppna enligt den nya ägaren.

Är det aktuellt inför nästa säsong?

– Ja, om det kommer så här mycket snö ska vi nog försöka få igång liften men vi kommer inte att spruta snö eller pista backarna. Det blir mer att vi bygger upp en snöpark isåfall, vi får se helt enkelt.

Nu är förhoppningen att Kisa MTB Park, som anläggningen nu kallas, ska kunna öppna i april/maj.

– Nu hoppas vi på tö om några veckor så att vi kan komma igång att gräva och anlägga de cykelleder vi tänkt oss, avslutar Härnström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!