Kommunen om överklagan: "Är beklagansvärt"

"Det är beklagansvärt måste jag säga", konstaterar kommunens teknik- och driftchef Jimmy Bexell om den överklagan som nu pausar arbetet för en ny padelbana i Kullaparken.

Kommunens teknik- och driftchef Jimmy Bexell håller inte med om kritiken i överklagan utan ser det som beklagansvärt att situationen har uppkommit.

Kommunens teknik- och driftchef Jimmy Bexell håller inte med om kritiken i överklagan utan ser det som beklagansvärt att situationen har uppkommit.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2020-11-07 10:10

Genom att årligen avsätta 100 000 kronor var under 2020, 2021 och 2022 ämnar kommunen och Stiftelsen Kindahus att utveckla Kisaområdet. Som ett första steg togs beslut om en padelbana med målsättningen att inleda markarbetet innan årsskiftet 2020/2021. Nu ska bygglovet och den tillhörande överklagan först hanteras av länsstyrelsen.

undefined
Här skulle kommunen och Kindahus, inom kort, ha inlett markarbetet för en ny padelanläggning.

– Det efterfrågas och poppar upp padelbanor i hela Sverige och i samarbete med Kindahus hade vi en möjlighet att ge kommuninvånarna sin första anläggning. Med överklagan stannar det arbetet naturligtvis av, förklarar Bexell.

Hur ser du på kritiken i överklagan?

– En bullerutredning behöver inte göras. Det är väldigt tydligt att det här inte kommer att betyda några oegentligheter. Då hade fler fastighetsägare i grannmarkerna också reagerat.

Den ökade biltrafiken då?

– I dag finns det inga parkeringsmöjligheter runt omkring parken. Vi vill tillgängliggöra parken främst för personer med funktionsnedsättning, att farmor och mormor ska kunna följa med sina barn till lekplatsen, men om det är den del som är avgörande i frågan så plockar vi bort den ur planerna, svarar Bexell.

Nu kommer länsstyrelsens jurister att handlägga ärendet för beslut men även det kan överklagas - den här gången till mark- och miljödomstolen.

– Själva padelburen skulle ju inte ha monterats förrän till våren så det är ingen "ko på isen" rent tidsmässigt men det är alltid tråkigt när det blir så här, avslutar Bexell.

Karta: Kullaparken, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!