Padelprojekten i Kisa är igång: "Klart under året"

I dag är möjligheten att spela trend-sporten padel obefintlig i Kisa. Men detta faktum är på väg att förändras. Byggnationen av en utomhusbana och en större hall har inletts.

I Kullaparken har kommunens och Stiftelsen Kindahus långdragna padelprojekt börjat att ta form. Om monteringen går som den ska kan spel bli aktuellt till helgen.

I Kullaparken har kommunens och Stiftelsen Kindahus långdragna padelprojekt börjat att ta form. Om monteringen går som den ska kan spel bli aktuellt till helgen.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2021-09-23 14:30

Precis intill länsväg 134, några stenkast från idrottsplatsen i Kisa, har grävskoporna satts i arbete. Här är det den lokala entreprenören Niklas Nilsson, med partnern Markus Ineståhl, som genomför en mångmiljonsatsning. Planen är en hall med två padelbanor.

undefined
Här, på Ödängsområdet i Kisa, har arbetet för att uppföra Kisas första padelhall påbörjats. Målet är att allt ska stå klart på den här sidan årsskiftet.

– Det mesta av markarbetet är klart och nu är det fokus på byggnadens grundkonstruktion. Vår förhoppning är att allt ska bli klart för padelspel under det här året, men det beror lite på hur fort saker och ting går, förklarar Nilsson och fortsätter:

– Nu är det ju så att vi bygger en industrihall och det är först när den är slutbesiktad och klar som vi kan söka om ett tillfälligt bygglov för att få resa de båda padelbanorna. Vi får se hur snabbt den handläggningen går.

Byggnaden som ska resas är på drygt 750 kvadratmeter.

Finns det några andra hinder eller utmaningar?

– Ja, det är ju bekymret med tillfartsvägen som måste lösas. Just nu går den över våra grannars tomt och så vill vi inte ha det. Vår initiala tanke stoppas också av detaljplanen, så det får vi arbeta vidare med, svarar Nilsson.

undefined
Problemet för entreprenörerna Niklas Nilsson och Markus Ineståhl är en tillfartsväg. "Det måste vi jobba vidare med", förklarar Nilsson.

På andra sidan Kisa samhälle, i Kullaparken, har kommunens och Stiftelsen Kindahus gemensamma projekt till slut börjat att ta form. Utomhusbanan, som genomgått en långdragen prövning hos länsstyrelsen, monteras nu för fullt.

– Vi vet väl egentligen inte hur lång tid monteringen tar men min personliga åsikt är att det möjligtvis ska gå att spela padel redan till helgen, förklarar kommunens stabschef Jimmy Bexell.

Finns det ett bokningssystem som kickar igång när banan är klar?

– Ja, vi har valt att samarbeta med företaget Matchi och när banan är klar ska det gå att boka och betala digitalt. Sedan får man en kod som gör att man kommer in i "buren", svarar stabschefen.

Oavsett när banan är klar kommer den att vara gratis att spela på under de första dagarna.

– Initialt finns det alltid lite sand på banan som behöver att springas ned, därför kommer vi låta de som vill testa på gratis.

– Sedan kommer det att kosta 200 kronor i timmen på vardagar under dagtid och 300 kronor kvällar och helger, fortsätter Bexell.

undefined
Den kommunala padelbanan och dess taxa har mött motstånd från delar av Kindas politiska partier.

Frågan om taxan, och kommunens padelbana överlag, har varit omdebatterad politisk.

– Jag har ingen åsikt i den politiska debatten runt banan. Det blev helt enkelt en långbänk som tog lite olika vändningar, säger Bexell.

Karta: Kullaparken, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!