Kisakonstnären ställer ut med nya verk

Utställningarna avlöser varandra i Kisa bibliotek. Nyligen avslutades Kinda konstförenings sommarutställning. Nu är det Kisabördige Lars Isacsons tur att ställa ut oljemålningar.

Lars Isacson ställer ut oljemålningar

Lars Isacson ställer ut oljemålningar

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2019-08-02 12:00

– Det är andra gången som jag ställer ut på biblioteket här i Kisa, men det är en eftertraktad lokal. Jag har stått på kö i ett år, säger Lars Isacson, som numer är Vimmerbybo.

Lars Isacson är född och uppväxt i Kisa.

– Som ung flyttade jag till Stockholm, men nu bor jag strax utanför Vimmerby.

Lars har bland annat gått Berghs Reklamskola och Lördagsakademin Konstfackskolan. Han har haft ett 25-tal separata utställningar runt om i landet, bland annat i Stockholm, Malmö, Eksjö och Nyköping samt på både Gotland och Öland.

– 2010 ställde jag ut här i Kisa och nu är det min tur igen och det är enbart oljemålningar jag ställer ut. Motiven är landskapsmålningar, dels från där jag bor och från resor jag gör. Det handlar om både landsbygd och havet på mina alster.

Var ifrån får du din drivkraft?

– Det är viljan att förmedla någonting, att ge en tolkning av landskapet, det vill säga tolka de upplevelser man får eller har haft vid olika tillfällen.

Oljemålningarna som Lars Isacson ställer ut i Kisa har han målat under de två senaste åren.

Lars har gjort flera offentliga arbeten som exempelvis utsmyckning av kulvertsystemet på fångvårdsanstalten Hall, entrén till Södertälje sjukhus och illustrationer till boken "Tio tusen år i Botkyrka".

Utställningen pågår fram till 27 augusti och under lördagsförmiddagen är det vernissage.

Kisabördige Lars Isacson ställer ut på Kisa bibliotek
Kisabördige Lars Isacson ställer ut på Kisa bibliotek
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!