Kindahus vd fortsätter - Då inleds sökandet efter en ny

Till hösten 2021 var planen att Stiftelsen Kindahus vd Jan Skarin skulle gå i pension. Nu förlängs hans anställning med nio månader - för att ge tid åt rekryteringsprocessen.

Kindahus vd Jan Skarin fortsätter på sitt uppdrag över pensionsåldern till den 20:e juni 2022. Till dess behöver ordförande Rosmarie Nelson Ekerå (C) och hennes styrelse hitta en efterträdare.

Kindahus vd Jan Skarin fortsätter på sitt uppdrag över pensionsåldern till den 20:e juni 2022. Till dess behöver ordförande Rosmarie Nelson Ekerå (C) och hennes styrelse hitta en efterträdare.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2020-11-05 14:00

– Vi jobbar med saker på lång sikt, många projekt är igång, och vi behöver ha framförhållning i våra beslut. För alla inblandade är det bra att veta i god tid, konstaterar styrelseordförande Rosmarie Nelson Ekerå (C).

Efter överenskommelsen är det nu spikat när det kommunala bostadsbolaget behöver att ha en ny vd på plats. Den 30:e juni 2022 gör Jan Skarin sin sista arbetsdag. Då har han haft uppdraget i fem och ett halvt år.

– Jag förlänger för att jag tycker att det är roligt, vi har mycket i vår pipeline just nu, med nyproduktion, och så trivs jag att jobba med gänget här på Kindahus. Jag deklarerade tidigt att jag var beredd att gå kvar en tid, förklarar Skarin.

Är det något specifikt projekt som du hinner avsluta?

– Det är eventuellt nyproduktionen i Rimforsa. Anbuden kommer in i början av december och då kan det bli byggstart under våren 2021. Förhoppningen är inflyttning till december 2021 och det vill jag gärna vara med på.

undefined
Nybyggnationen här, i centrala Rimforsa, är ett projekt som Jan Skarin kommer att hinna genomföra.

Bostadsbolaget kommer så småningom att påbörja sökandet efter den nya vd:n.

– Vi tänkte sätta igång med diskussionerna efter jul, vad vi söker och vilka kompetenser som efterfrågas. Då ska vi sätta samman en profil och kommer antagligen sätta igång rekryteringen till nästa höst, förklarar Nelson Ekerå.

Vad tror du om möjligheterna att hitta en bra efterträdare?

– Det kommer vi att göra, det tror jag. Nu har vi också god tid på oss om personen behöver sluta vid ett annat jobb först.

Karta: Stiftelsen Kindahus
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!