Kindaföretaget vann upphandling: "Jobbar för framtiden"

Nyligen vann Björklunds Fasad och Måleri en upphandling med Stångåstaden, på ett avtalsområde i Linköping, som innebär både ökad omsättning och fler anställda.

I våras mottog Stefan och Gustav Björklund Företagarnas pris för Årets företag i Kinda och Ydre för Björklunds Fasad & Måleri AB. Nu när de vunnit Linköpingsupphandlingen kommer de växa ytterligare.

I våras mottog Stefan och Gustav Björklund Företagarnas pris för Årets företag i Kinda och Ydre för Björklunds Fasad & Måleri AB. Nu när de vunnit Linköpingsupphandlingen kommer de växa ytterligare.

Foto: Max Elofsson

Kisa2020-09-29 19:00

– Det känns jätteroligt, säger Gustav Björklund, som är delägare i företaget och gissar att det nya avtalet med Stångåstaden kommer öka omsättningen med åtta till tolv miljoner kronor årligen. Totalt kommer företaget ha 26 anställda från mitten på oktober.

– I dagsläget har vi anställt fem nya personer, och är fortfarande på jakt efter ett par till, berättar han. 

– För oss är det viktigt att hitta rätt personal, måleriet är ett serviceyrke och vi anställer ingen som inte kan prata med kunder. Vi letar ordentligt för att hitta sociala och kompetenta människor, säger Stefan Björklund, som startade företaget 2007.

Sedan tidigare har de har de ett avtal med Kulturfastigheter, Stångåstadens dotterbolag, som gäller underhåll på gamla byggnader, både in- och utvändigt. 

– Man kan nog säga att vi är specialiserade på gamla hus, vi har fördelen att vi har jobbat mycket med det och kan verksamheten, säger Stefan Björklund och berättar att företaget utfört mycket jobb för Svenska Kyrkan, bland annat i Värnamo, Norra Vi och Västervik. 

Det nya avtalet på det nya området innebär både underhåll på lägenheter och en del utvändigt måleri, och trots att företaget fördubblat personalstyrkan på ett par år finns det ingen risk att de växer ur Kindakostymen.

– Vi försöker utvecklas inom det vi håller på med och jobbar för framtiden. Men det finns ingen risk att vi flyttar företaget från Kinda. Vi trivs här, säger Stefan Björklund.  

Stefan Björklund
Stefan Björklund
Karta: Linköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!