Ingen skidåkning i Kisa: "Blir ett mellanår för oss"

Kinda Alpina har gett upp hoppet om att bedriva verksamhet vid Tolvmannabacken den här säsongen. "Vi jobbar mot nästa år isåfall", säger ordföranden Michael Sundberg.

"Det blir ett mellanår för oss", säger Michael Sundberg, ordförande i Kinda Alpina, om det faktum att det inte blir någon skidåkning vid Tolvmannabacken i vinter.

"Det blir ett mellanår för oss", säger Michael Sundberg, ordförande i Kinda Alpina, om det faktum att det inte blir någon skidåkning vid Tolvmannabacken i vinter.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kisa2021-01-11 20:30

När Branäsgruppen meddelade att de ville sälja den anrika skidbacken i Kisa beskrev föreningen beskedet som "ett dråpslag". Sedan presenterades den professionella mountainbikeåkaren Oscar Härnström som ny ägare och en avvecklad skidverksamheten, i alla fall i den omfattning som varit genom åren, var ett faktum.

– Den här säsongen är inget att satsa på överhuvudtaget men vi har tagit en kontakt med Oscar (Härnström) därute. Det optimala vore om vi kunde komma överens om ett möjligt upplägg för att kunna ha lite verksamhet vid Tolvmannabacken men ingenting är klart på något sätt. Vi har inte inlett någon förhandling alls, förklarar ordförande Sundberg.

undefined
Om det blir tillräckligt med snö vill Oscar Härnström öppna upp Tolvmannabacken för puderåkning - annars satsar han fullt ut på sin mountainbikepark.

För att hålla föreningen och skidverksamheten vid liv är tanken att medlemmarna tillsammans, vid ett antal tillfällen i vinter, ska åka till närliggande anläggningar istället. Någon träningsverksamhet eller skidskola blir det däremot inte.

– Det finns såklart alltid ett orosmoment att det här ska innebära ett tapp av medlemmar men vi har inget annat val just nu. Vi får jobba med det vi har och hålla näsan över vattenytan helt enkelt.

Oscar Härnström har tidigare hållit dörren öppen för att ett samarbete ska kunna möjliggöra skidåkning i Kisa.

– Vi vill ju åka skidor men sedan får vi se på vilket sätt. Vi jobbar på en lösning och kanske får vi bedriva verksamheten på distans i framtiden - tillsammans med andra klubbar, avslutar Sundberg.

Karta: Tolvmannabacken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!