Inbrottsförsök på biblioteket i Kisa

Biblioteket i Kisa utsattes under natten till onsdagen för ett inbrottsförsök. Vittnen uppmärksammade glaskross och slog larm.

En ruta på Kisa Bibliotek krossades natten till onsdag.

En ruta på Kisa Bibliotek krossades natten till onsdag.

Foto: Lina Edgar

Kisa2022-09-21 15:12

Det var strax före klockan 04 som polisen larmades till biblioteket på Torggatan i centrala Kisa efter att glaskross hade hörts på platsen.

När första patrullen anlände kunde det konstateras att ett fönster hade krossats. Några personer fanns dock inte kvar i området, och ännu på morgonen hade polisen ingen misstänkt i ärendet.

Det finns i nuläget heller inga uppgifter om att något har stulits från lokalerna. En anmälan om försök till stöld upprättades.

– Det betyder att vi, i alla fall hittills, inte vet att något är stulet. Om man kommer på att det är det så ändras också brottsrubriceringen, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

undefined
En mikrofon liknande den på bilden stals under natten säger Emil Thuresson på Kisa Bibliotek.

Enligt en biblioteksanställd ska dock en poddmikrofon ha stulits under nattens händelse.

En fönsterruta till bibliotekets digitala verkstad ska enligt den anställde ha krossats och det verkar som att förövaren, utan att ta sig in i lokalen, har kunnat sträcka sig efter mikrofonen och få tag i den. Samtidigt ska en digital ritplatta ha förstörts, men lämnats kvar på platsen.

– Det verkar som att det är det som tagits och förstörts. Kanske är det mer, det vet inte jag, säger den anställde.

Hon fick nys om inbrottet efter en första publicering på Correns webb och ringde då sin kollega som var i tjänst. Kollegan kunde efter samtalet bekräfta att ett inbrottsförsök skett och att en fönsterruta krossats.

Kisa Bibliotek.
Kisa Bibliotek.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!