I år hjälps de åt – med de 1 200 påskfjädrarna

I åtta år har Ann-Louise Södersten ensam fjäderpyntat den påskbjörk som ställs upp Kisarondellen. I år fick hon hjälp av Pensionärernas riksorganisation (PRO) att fästa de 1 200 färgglada fjädrarna.

Anette Karlsson (fr.v), Christina Asklöf, Anette Nystrand Svensson, Björn Svensson, Elaine Johnsson, Ann-Louise Södersten.

Anette Karlsson (fr.v), Christina Asklöf, Anette Nystrand Svensson, Björn Svensson, Elaine Johnsson, Ann-Louise Södersten.

Foto: Fredrik Palmqvist

Kisa2021-03-25 10:00

Utanför kommunförrådet i Kisa ligger en björk på två bockar. Runt björken står sex frivilliga med fipplande fingrar och fäster fjädrar på kvistarna som de surrar fast med ståltråd. I åtta år har Ann-Louise Södersten, turismansvarig på Turistbyrån i Kinda, ensam pyntat påskträdet.

– Förut hade vi påskbjörk utanför kommunkontoret och firande på torget men sen skulle man inte ha något sånt. Då tyckte jag att det vore kul om det hände någonting. Så jag fick hjälp av grabbarna på gatukontoret att få ner en björk, säger Ann-Louise Södersten.

I år får hon även hjälp av PRO med att färgpynta björken, som står i rondellen från och med slutet av vecka 12.

– En är ju van från att ha pyntat hemma men då surrar jag fjädrarna rätt löst för att det är så bökigt att få bort dem sen. Här ska de ju sitta fast i blåsten, och så är det aningen fler fjädrar, skrattar Anette Karlsson, frivillig pyntare från PRO.

PRO ordnar promenader varje tisdag för sina deltagare, och för alla som vill, för att umgås även under pandemin. Och vid den rosafjädrade björken hörs inte enbart slitsuckar och fjäderpåse-prassel. Deltagarna pratar om våren, värmen, om citronfjärilar och småbladiga snökrokusar.

– Vi gjorde i stort inget med PRO förra året. Det tär på en. Så vi sa att vi skulle hitta på coronasäkra saker utomhus under våren. Det är så viktigt att få umgås, säger Anette Nystrand Svensson, sekreterare på PRO.

På eget initiativ satsade Ann-Louise Södersten på att få upp en påskbjörk i Kisarondellen.
På eget initiativ satsade Ann-Louise Södersten på att få upp en påskbjörk i Kisarondellen.
Karta: Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!