En köpare är funnen: Nu väntar en politisk process

Mäklaren Tobias Svärd har funnit en köpare till Björkfors gymnastiksal. Ett kontrakt är upprättat och överlämnat till kommun – ett kontrakt som politiken nu ska ta ställning till.

Mäklaren Tobias Svärd har avslutat försäljningsprocessen av Björkfors gymnastiksal. En köpare är funnen och nu ska Kindapolitikerna ta ställning till kontraktet.

Mäklaren Tobias Svärd har avslutat försäljningsprocessen av Björkfors gymnastiksal. En köpare är funnen och nu ska Kindapolitikerna ta ställning till kontraktet.

Foto: Christoffer Norgren/Esoft

Kisa2021-05-22 13:59

Det blev allt annat än en långdragen försäljningsprocess. I slutet av april kunde vi berätta att kommunens fastighet var till salu och nu, mindre än en månad senare, har budgivningen avslutats och ett köpekontrakt formulerats. Det högsta budet stannade på 255 tusen kronor men för att affären ska gå i lås krävs ett godkännande från kommunens högsta beslutande organ, nämligen kommunfullmäktige. Samhällsbyggnadsförvaltningen, med fastighetsansvariga Olliver Sjöqvist, har gjort ett initialt ställningstagande.

– Som man bör göra vid alla kommunala fastighetsaffärer har vi utgått från att fastigheten ska säljas till marknadsmässiga villkor, det innebär i regel att man går vidare med det högsta budet. Samtidigt har säljaren alltid en valfrihet att välja en annan köpare och vad politiken säger är en helt annan sak. De måste ge sitt godkännande till affären, vilket är med som ett villkor i kontraktet, förklarar Sjöqvist.

Kontraktet ska nu upp för beslut i samhällsbyggnadsnämnden den 25 maj och för slutgiltigt beslut i kommunfullmäktige den 14 juni. Under torsdagen träffade den ansvariga mäklaren Tobias Svärd köparen. Köparen är hemmahörande i Norrköping.

– Jag kan bekräfta att vi har skrivit kontraktet men däremot vill köparen inte lämna några ytterligare kommentarer kring planerna för fastigheten förrän kommunfullmäktige har sagt sitt. Det är ju fortfarande ett antal beslut som ska tas, konstaterar Svärd.

Karta: Björkfors gymnastiksal
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!