Lägenhetsbranden: "Bankade på dörren mitt i natten"

Under natten den 14 april började det brinna i en lägenhet i Kisa. En kvinna befann sig i lägenheten klarade sig utan allvarliga skador.

Räddningstjänsten ryckte ut på en brand i Kisa under tisdagsnatten.

Räddningstjänsten ryckte ut på en brand i Kisa under tisdagsnatten.

Foto: Per Svensson Borrud/ Pelles Photo

Kisa2021-04-16 10:50

Klockan 02.25 kom ett larm om brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Gamla Eksjövägen. Först på plats var ambulanspersonal och räddningstjänst som möttes av boende som stod på gräsmattan utanför huset.

– En ambulansförare sprang upp till lägenheten med en pulversläckare och tittade in, såg att det brann och tömde brandsläckaren och stängde dörren, vilket är jättebra, säger Thomas Blixt, räddningschef på räddningstjänsten i Kinda.

undefined
En ambulansförare sprang in och tömde brandsläckaren i lägenheten. Under onsdagen vädrades trapphuset ut.

Strax innan hade lägenhetsinnehavaren, en kvinna, vaknat av brandlarmet och mötts av eldslågor i köket, säger en granne och vän till kvinnan.

– Det bankade på vår dörr mitt i natten. Jag blev rädd och sa åt min man att titta vem det var först. Det var min granne som bankade och sa att det brann. Sen knackade vi på de andra dörrarna i huset så att alla kunde ta sig ut.

Hur mår ni och kvinnan?

– Bra, men man är uppe i varv. Det var jättesvårt att jobba idag och hon har inte kunnat sova.

Vid 03-tiden var branden släckt. Vad som orsakade branden är oklart. Kvinnan ska ha klarat sig utan allvarliga skador, vilket konstaterades då hon tittades till av ambulanspersonal. Lägenheten har däremot svåra skador i köket och anses obeboelig av räddningschefen.

– Vi har ju företagslägenheter som står tomma för att bo i såna här fall. Det beror på hur rökskadad lägenheten är, säger Jan Skarin, vd för Stiftelsen Kindahus som äger bostaden.

Vi har sökt lägenhetsinnehavaren utan svar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!