Golfklubben: "Vi har aldrig haft det så bra som i år"

Att man är utomhus och har avstånd från varandra har gjort golfen populärare i coronatider. Kinda GK märker att intresset har ökat.

Åke Johansson och Roger Bredi sitter i styrelsen tillsammans med Mats Nilsson, Ingela Somwall, Merja St Cyr, Jan-Anders Johansson, Frank Hjelte och Håkan Lennartsson.

Åke Johansson och Roger Bredi sitter i styrelsen tillsammans med Mats Nilsson, Ingela Somwall, Merja St Cyr, Jan-Anders Johansson, Frank Hjelte och Håkan Lennartsson.

Foto: Märta Svensson

Kisa2020-06-08 10:00

Har ni märkt en förändring sen coronaviruset?

– Ja, både på antalet medlemmar och antalet golfare ser vi en ökning. Gäster som kommer utifrån och spelar har ökat 50 procent. Det kommer nya medlemmar nästan varje dag. Vi har aldrig haft det så bra som i år, säger Åke Johansson. Han sitter som kassör och har varit med i styrelsen i 16 år.  

Både ungdomsintresset och de seniora grupper som finns har ökat. 

– Det är mer än dubbelt så många ungdomar på ungdomsträningarna nu, säger Roger Breid som sitter som ordförande. 

Flera ungdomar har dragit med sig familjemedlemmar så att de också börjar spela. 

– Föräldrarna kanske har mer tid och inte kan hålla på med sin vanliga sport, säger Roger Breid. 

Flera tävlingar som skulle ha hållits i sommar har blivit inställda. I de tävlingar som blir av är det bara 49 personer som får tävla. 

I år är det Roger Breids tredje år som ordförande för föreningen. Under hans tid som ordförande har han försökt att förbättra det de har.

– Jag vill alltid förbättra för att nå perfektion. Vi har försökt fokusera på marknadsföring så det kommer hit nya golfare, och för att locka ungdomar, förklarar han. Kinda GK har varit med på flera mässor under året.

Det är bra tryck på banan. Folk som har sommarstugor runt om kommer och spelar.  Banor i Linköping har fullt och i Kisa finns det många fria tider där man kan komma och gästspela.

– När de kommer hit och spelar så bidrar de till Kisa. De kanske äter lunch i Kisa eller tankar bilden här, säger Roger Breid. 

– Vi har så att det är en avgift, green fee, för hela dagen. Så en del spelar på förmiddagen och sen äter de lunch och fortsätter att spela på eftermiddagen, förklarar Åke Johansson.  

Föreningen hoppas på att det blir en bra golfsommar. Inte minst för att det ska bli lugnt i kassan.

– Vi klarar oss men vi har aldrig haft massor av pengar över, säger Åke Johansson. 

– Vi får snåla. Maskinerna vi köper är gamla och begagnade. Vi ligger mycket tid på reparationer, säger Roger Breid.

Förra året blev tufft för golfklubben. Alla deras anställda hade fått nya jobb. För att jobba på en golfbana måste man ha en bra känsla för golf och grässkötsel. Gräset är hårt pressat och kräver att man vet hur man ska vattna, klippa och gödsla. 

– Nu har vi en heltidsarbetare och två som jobbar säsong. Det gör att vi kan hålla en bra standard, säger Roger Breid.

Åke Johansson berättar att många saker får de skänkta till sig. Medlemmars gamla möbler får ny plats i medlemslokalen.
Åke Johansson berättar att många saker får de skänkta till sig. Medlemmars gamla möbler får ny plats i medlemslokalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om