Glada skidentusiaster intog backen

Under annandag jul var det stor premiär i Tolvmannabacken i Kisa. Under premiärhelgen var det många besökare som hade sett fram emot öppningen.

Inez Mankinen, 13, började åka skidor förra säsongen, och nu besöker hon backen så ofta hon hinner.

Inez Mankinen, 13, började åka skidor förra säsongen, och nu besöker hon backen så ofta hon hinner.

Foto: Max Elofsson

Kisa2019-12-28 20:00

13-åriga Inez Mankinen var på plats vid Tolvmannabacken direkt vid premiären och skidåkning tycker hon är bland det roligaste hon vet.

– Jag tycker att backen känns bra. Lite isigt här och var men annars väldigt bra, säger hon.

Inez Mankinen började att åka skidor under förra säsongen. Skidåkning är det som upptar det mesta av hennes tid under jullovet.

Inför årets säsong förberedde sig Tolvmannabacken med att spara snö över sommaren för att kunna återanvända den igen. Det är det som har möjliggjort att de har kunnat öppna upp verksamheten redan nu. 

Än så länge har endast teknikbacken med dess dubbla nedfarter, som har öppnat. Längre fram på säsongen är förhoppningen att ännu fler nedfarter ska kunna öppnas.

Alexander Jismyr arbetar som teamledare i backens skiduthyrning och det är hans första säsong här.

– Det känns roligt att det är så mycket folk här för att vara första helgen. Jag hoppas att det kommer bli en bra säsong och så känns det just nu, säger Alexander Jismyr.

Peter Kapusta med familj har tagit sig till Kisa från Boxholm för att ägna en heldag i Tolvmannabacken. Just i dag är det barnen och deras inlärningsperiod som prioriteras.

– Jag åker inte jag skidor men barnen vill lära sig och förhoppningsvis ska de kunna lära sig att åka så småningom. Vi tycker att det är en bra backen för barnen att öva sig i och vi försöker åka hit så ofta vi kan, säger han.

Att de valt att spara snö har möjliggjort öppningen.
Att de valt att spara snö har möjliggjort öppningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!