Fritidsgården prisad för sitt arbete

Under måndagen var representanter från organisationen IQ på plats på Värgårdsskolan i Kisa för att dela ut diplom.

Fritidsledaren Lena Runadotter, eleverna Alma Appelkvist och Jennie Karlsson, fritidsgårdschef Märit Björk, Matilda Ydreborn från IQ.

Fritidsledaren Lena Runadotter, eleverna Alma Appelkvist och Jennie Karlsson, fritidsgårdschef Märit Björk, Matilda Ydreborn från IQ.

Foto: Max Elofsson

Kisa2019-11-25 19:00

– Det är roligt att vi uppmärksammas för vårt arbete och att IQ tycker att vi har gjort ett bra jobb, säger Lena Runadotter.

Värgårdsskolans fritidsgårds arbete mot alkohol- och droganvändande har nu prisats av organisationen IQ. Det är skolans arbete med framför allt den årliga valborgsresan till Liseberg, och skolavslutningsfesten för eleverna i årskurs sex, sju och åtta, som IQ prisar.

Eleverna Alma Appelkvist och Jennie Karlsson går båda två i nionde klass på Värgårdsskolan och tycker att fritidsgårdens arbete med aktiviteter är både bra och roliga.

– Jag har varit med på det mesta och jag tycker att de gör ett bra arbete, säger Alma Appelkvist.

På plats på fritidsgården fanns fritidsledaren Lena Runadotter och fritidsgårdschef Märit Björk för att ta emot två diplom. IQ:s representant Matilda Ydreborn var också på plats för att överräcka diplomen.

– Genom att ordna attraktiva aktiviteter vid risktillfällen som valborgsmässoafton och skolavslutningen erbjuder fritidsgården ett alternativ då det tidigare funnit en tradition att dricka alkohol. Därför uppmärksammar vi arbetet som är ett gott förebyggande exempel, säger Matilda Ydreborn.

IQ är ett dotterbolag till Systembolaget och har ett uppdrag om att minska alkoholens skadeverkningar i samhället. I det här fallet var det IQ som kontaktade fritidsgården och ville uppmärksamma deras arbete.

– Vi är glada om vi kan inspirera andra, och vi hoppas att ungdomarna uppskattar vårt arbete, säger Lena Runadotter.

Lena Runadotter tar emot blommor av Matilda Ydreborn.
Lena Runadotter tar emot blommor av Matilda Ydreborn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!