Företaget växer: "Det handlar mycket om corona"

Tomtar, ljus och alla möjliga sorters prylar står i hyllor upp till taket på Nellispresenter i Kisa. "Vi borde ha på oss tomteluvor", säger Kristin Samuelsson som jobbar där under vintern.

Emil Wilén, Annelie Wilén och Kristin Samuelsson.

Emil Wilén, Annelie Wilén och Kristin Samuelsson.

Foto: Carl Holmqvist

Kisa2020-12-05 10:00

Det är fullt upp på postorderföretaget när tidningen hälsar på i lokalen (tidigare Allhamragymnasiet) som de flyttade till för drygt ett år sedan. 

Året där allt sker i pandemins spår har gott bra försäljningsmässigt för Nellispresenter.

– Vi ser att försäljningen har ökat väldigt mycket, säger egenföretagaren Annelie Wilén som tror att lokalen också haft en positiv inverkan. 

Och nu i julhandeln så har de extra mycket att göra. Men när många reade ut produkter för fullt under Black friday så var priserna intakta på Nellispresenter. 

– Jag tycker att det är vansinnigt att köra det (Black friday). Jag förstår inte varför man ska sänka priserna när man säljer som bäst, säger Annelie Wilén. 

Under vintern har de kunnat ta heltidshjälp av Kristin Samuelsson som tidigare varit Sveriges starkaste kvinna. Mycket ork är viktigt när prylarna ska paketeras. I ett av alla rum är det fullt av paket som är redo att fraktas. 

– Mina sysslor hemma är typ obefintliga. Så det här är jätteroligt, säger Samuelsson.

En trend som uppstått under året har varit att de får slå in presenter och skicka paketet direkt till den som ska få presenten. Då skickar de ofta med en hälsning från den som köpt paketet.

– Man ser i hälsningarna att de skriver exempelvis "hoppas vi kan ses snart" och "styrkekramar", det handlar mycket om corona, säger Wilén.

Kristin Samuelsson jobbar med att fixa paketen innan de ska fraktas iväg.
Kristin Samuelsson jobbar med att fixa paketen innan de ska fraktas iväg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!