Föreningarna om skidspåren: "Kommer det snö är vi redo"

Såväl Kisa SK som Björkfors GoIF är på tårna om vintern slår till allvar. "Kommer det bara snö är vi redo att göra skidspår direkt", konstaterar Jesper Halvarsson i GoIF.

Både Kisa SK och Björkfors GoIF meddelar att de är redo att preparera spår i Kisa, Björkfors och Rimforsa om vintern slår till på allvar.

Både Kisa SK och Björkfors GoIF meddelar att de är redo att preparera spår i Kisa, Björkfors och Rimforsa om vintern slår till på allvar.

Foto: MVT

Kisa2021-01-12 15:37

De båda föreningarna har, sedan ett snötäcke lagt sig över kommunen, varit ute vid sina respektive elljusspår för att försöka att preparera säsongens skidspår. Vid Tolvmannabacken i Kisa har den snö som finns packats men ingen skidspårning har genomförts. Vid Björkfors GoIF:s klubbstuga i Rimforsa var snödjupet inte tillräckligt.

– Vi har varit ute och kört med skotern så det finns ett hårt snötäcke där det går bra att åka skate. Det måste väl bli någon decimeter snö till innan det blir en större förändring, förklarar Kisa SK:s ordförande Mikael Mattsson.

GoIF:s Jesper Halvarsson:

– Vi får se hur det blir de kommande veckorna, det krävs väl ungefär tio centimeters snödjup för att kunna göra vettiga spår. Så fort det är möjligt kommer vi att ge oss ut.

undefined
"Vi har varit ute med skotern och packat snön", säger KSK:s ordförande Mikael Mattsson.

I Kisa, under de vintrar då vädret tillåtit, har föreningen preparerat skidspår som brukar vara mellan en och två mil långa. I Rimforsa blir skidspåren i bästa fall över en sträcka på sex kilometer.

– Suget för skidåkning kanske är större just i år men risken är att barn inte har några egna skidor. Jag vet inte om föräldrar i Kinda köper utrustning till sina barn – det är sällan det är tillräckligt med snö, säger Halvarsson.

– Jag tror inte att vi hade spår någon gång förra året så vi hoppas naturligtvis att det blir en rejäl vinter i år. För oss är det viktigt att Kisaborna har förutsättningar att komma ut och motionera, avslutar KSK:s Mattsson.

Karta: Elljusspåret, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!