FolkkÀr artist kommer till Kisa i sommar

SÄngerskan Mariette kommer till allsÄngen i Kisa i sommar. Samtidigt avslöjas det att en Mellovinnare blir hemlig gÀst.

SÄngerskan Mariette kommer till allsÄngen i Kisa i sommar.

SÄngerskan Mariette kommer till allsÄngen i Kisa i sommar.

Foto: TT

Kisa2023-04-05 15:17

Mariette har varit med i Melodifestivalen fem gÄnger och samtliga gÄnger tagit sig till final. Nu Àr hon klar för allsÄngen i Kisa den 18 juli.

– Mariette Ă€r en folkkĂ€r artist som förutom att ha varit med i Idol och Mello ocksĂ„ turnerat flitigt med DiggilooturnĂ©n runtom i Sverige. Vi ser fram emot att se och höra henne pĂ„ allsĂ„ngen, sĂ€ger Anders Nilsson, ordförande i allsĂ„ngsföreningen, i ett pressmeddelande.

Samtidigt avslöjar ordföranden att det traditionsenligt Àven bjuds pÄ en hemlig gÀst i Är. Det utlovas en Mellovinnare.

– I Ă„r Ă€r det en riktig publikfavorit som bland annat vunnit Melodifestivalen och som spelas flitigt i radion. Mer avslöjar vi inte, sĂ€ger Anders Nilsson.

NÀr vi nÄr honom pÄ telefon Àr han fortsatt orubblig pÄ den punkten.

Kön? Ålder?

– Jag sĂ€ger inget mer. Det fĂ„r man se den 18 juli. Men det Ă€r ju tre riktigt kĂ€nda artister, sĂ„ det kĂ€nns ju otroligt kul att kunna göra det hĂ€r i Kisa. Jag hoppas verkligen att det kommer mycket folk, men det brukar det ju alltid göra, sĂ„ jag Ă€r inte orolig.

Sedan tidigare Àr E-Type klar för allsÄngen, nÄgot som har mÀrkts av i biljettförsÀljningen menar Anders Nilsson.

– Vi brukar ju inte sĂ€lja nĂ„gra biljetter alls i princip tidigt, men i Ă„r drog det ju ivĂ€g, sĂ€ger han och fortsĂ€tter:

– Man ser ju ocksĂ„ att det Ă€r folk som köper frĂ„n hela landet, sĂ„ det tyder ju ocksĂ„ pĂ„ att det Ă€r ett visst intresse för E-Type. Han gör ju inte jĂ€ttemĂ„nga spelningar i Sverige.

Det Àr ett hundratal biljetter som redan ska ha sÄlts digitalt. De fysiska biljetterna slÀpps senare i vÄr.

NÄgot som förenar artisterna som nu Àr klara för Ärets allsÄng Àr att de alla tÀvlat i Melodifestivalen.

Är det en slump eller ett medvetet val att ni bara kör Mellodeltagare i Ă„r?

– Det har jag inte tĂ€nkt pĂ„ det förrĂ€n du sa det nu. Man letar ju bra artister varje Ă„r, och vi vill ju alltid ha nya. DĂ„ letar vi lite, vilka finns och vilka kan det hĂ€r datumet, sĂ„ det gĂ€ller att fĂ„ ihop det.

Även tidigare Ă„r har artister frĂ„n Melodifestivalen stĂ„tt pĂ„ hembygdsgĂ„rdens scen i Kisa. Tusse, Charlotte Perrelli, och Nanne Grönvall Ă€r nĂ„gra av dem. Anders Nilsson tycker sig se att evenemangets fĂ„tt ett gott rykte bland musikerkĂ„ren.

– Grejen Ă€r att ju det hĂ€r med allsĂ„ngen i Kisa faktiskt har spridit sig bland artister. De flesta har ju hört att det Ă€r en hĂ€ftig grej att vara med pĂ„.

Mariette med bidraget "One Day" under Ă„rets final i Melodifestivalen i Friends Arena.
Mariette med bidraget "One Day" under Ă„rets final i Melodifestivalen i Friends Arena.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om