Får dela på 100 000: "Pengarna behövs nu till jul"

Pappersbruket Sofidel i Kinda donerar 50 000 kronor vardera till föreningarna Lions och Majblomman i Kinda. "Kassören var tvungen att sätta sig ner. Hon blev så glad", säger Helen Larsson från Majblomman i Kinda.

Föreningarna Lions och Majblomman i Kinda år dela på 100 000.

Föreningarna Lions och Majblomman i Kinda år dela på 100 000.

Foto: Dennis Petersson/Privat

Kisa2020-12-13 10:00

– Vi vill hjälpa människor i ekonomiskt trångmål och i synnerhet med fokus på barn och ungdomar. Både Lions och Majblomman passar in förträffligt där, säger Sofidels VD Roger Svensk.

Sofidels bransch har gynnats ekonomiskt av pandemin då pappersprodukterna haft en ökad efterfrågan. Initiativet att skänka pengar till ekonomiskt utsatta kommer från ägaren i Italien och nu har Sofidel i Kisa hittat sitt sätt att skänka pengar. Föreningarna Majblomman och Lions får 50 000 var.

I år har det ökat med vårdnadshavare som söker stöd av Majblomman i Kinda som arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige.

– Det är väldigt välkommet för pengarna behövs nu till jul. Vi har fått så mycket ansökningar så att 50 000 går åt. Det handlar om vinterkläder, skor och julklappar, säger Helen Larsson från Majblommans lokalavdelning i Kinda.

Larsson vill inte säga exakt hur många som kommer att få stöd till, men det rör sig om över 30 personer. I år har antalet som sökt bidrag med cirka tio personer enligt henne. 

Allan Westerdahl på Lions i Kinda har inte märkt att fler söker bidrag, men berättar att pengarna är välbehövliga. Deras insamlingsverksamhet har drabbats hårt av pandemin.

– Vi är fantastiskt glada. Än så länge har vi inte bestämt något speciellt ändamål, men det ska gå inom området för unga till så stor del som möjligt, säger Westerdahl. 

Sofidels VD Roger Svensk är glad över att kunna hjälpa ekonomiskt utsatta barn och unga.
Sofidels VD Roger Svensk är glad över att kunna hjälpa ekonomiskt utsatta barn och unga.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!