Efterlängtad målgång – trots motgångar

Helgens första SM-deltävling i rally blev en händelserik och lärorik tävling för Albin Nordh och John Stigh.

Foto:

Kisa2019-01-29 11:13

Tävlingen som kördes i skogarna runt Ludvika bjöd på fina vintervägar, 138 kilometer specialsträckor med den tradionella ”Björnjägaren” på fyra mil.

För Ydre MK:s Albin Nordh och co-drivern John Stigh blev det både med- och motgångar, men en efterlängtad målgång.

– Andra SM-tävlingen jag kommit i mål så det känns bra, säger Albin Nordh, som tävlar i klassen Junior R2.

Första sträckan kunde inte börjat bättre, Albin och John i Renault twingon körde in med en sträckseger, men på ”Björnjägaren” blev det snöskottning och de tappade cirka sex minuter där.

– När vi skrev noter så missbedömde jag en sväng i noterna och det resulterade i snöskottning, berättar Albin som var besviken efter sträckan, för där försvann ju chansen till en topplacering.

Men ekipaget fortsatte att köra bra och på ”Powerstage-sträckan” tog de sina första SM-poäng genom att köra in på en andra bästa tid.

Ekipaget fortsatte övriga sträckor i ett högt och jämnt tempo, och trots avåkning i vägbyte och att motorn ”tjuvstannade” på en sträcka, så presterade de bra tider i klassen.

Det blev en åttonde plats i klassen av de 15 startande, och Albin och John visade verkligen att de är med och kämpar i toppen.

– Skönt att prestera tider som slår förare på internationell nivå, säger Albin Nordh, och det var bra att få många mil i bilen och med nya co-drivern John Stigh.

Klassen vanns av Dennis Rådström och Johan Johansson KAK i en Ford Fiesta.

Redan nu på fredag startar Albin och John i SM-veckans Rally-sprint i Sundsvall. En tävling med mycket bra startfält med SM-, EM- och VM- förare på startlinjen. Tävlingen direktsänds i SVT på fredag.

Det var andra SM-tävlingen med målgång för Albin Nordh
Det var andra SM-tävlingen med målgång för Albin Nordh
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om