Efter mardrömssäsongen: Nu vill ägarna sälja campingen

Med ett tapp på omkring 90 procent har arrendatorn Gooitzen Elzinga svårt att betala hyran vid Pinnarps camping. Nu vill ägarparet Annika och Dennis Seegers sälja anläggningen.

Gooitzen Elzinga arrenderar Pinnarps camping i dag. Efter årets tuffa säsong vill ägarna Seegers sälja den.

Gooitzen Elzinga arrenderar Pinnarps camping i dag. Efter årets tuffa säsong vill ägarna Seegers sälja den.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2020-10-01 10:28

– Vi har inga kommentarer till tidningen, nyheterna eller något sånt, konstaterar holländarna när vi når dem via telefon.

I dagarna har campinganläggningen i Kisa dykt upp på mäklarföretaget Fastighetsbyråns hemsida - till salu och med en prislapp på 4 000 000 kronor. År 2011 köpte entreprenörerna Seegers verksamheten för 2,4 miljoner kronor med målet att bygga upp den då nedbrunna restaurangbyggnaden men genom åren är det dock en viss badplatskonflikt som stulit det mesta av rampljuset. Sedan två sommarsäsonger tillbaka arrenderas campingverksamheten istället ut.

undefined
När vi besöker campingen finns det fortfarande några turister kvar. "Vi har öppet mest för att alla andra har stängt", förklarar Gooitzen Elzinga.

– Ägarna har visat ett intresse att sälja anläggningen, det är mitt uppdrag, och sedan får vi se var det landar. De har gjort ett antal investeringar under åren, det är ett unikt objekt och det har hänt en del på marknaden sedan de köpte campingen så 4 000 000 kronor är en summa de önskar för att kunna gå vidare, förklarar den ansvariga mäklaren Tobias Svärd.

Det är 38-åriga Gooitzen Elzinga som just nu driver verksamheten. Årets säsong, med ett illavarslande coronavirus, har inneburit ett ekonomiskt tapp på omkring 90 procent - ett faktum som gör att han ligger efter med hyran.

– Det är tufft och kämpigt för alla i den här branschen just nu, så enkelt är det, men jag har en bra kontakt med ägarna och vi har sagt att om jag vill och kan köpa anläggningen så har jag första tjing, men jag måste få med mig banken först.

Men anläggningen är ju ute för försäljning just nu?

– Om de hittar en köpare har vi sagt att de hör av sig till mig och så får vi se om jag kan matcha budet. Om inte så kommer vi överens om hur hela verksamheten ska lämnas över. Det är klart att det finns en risk att jag måste lämna.

Tillsammans med campingaktörer på den södra sidan av länsgränsen skickade Elzinga ett brev till regeringen. Här vädjar de om statligt stöd efter den tuffa sommaren.

– Vi är alla i samma båt. Jag hoppas på lite hjälp från regeringen och sedan är det bara att hoppas på en bättre vår.

undefined
År 2011 köpte Seegers anläggningen, utan en servicebyggnad, för 2,4 miljoner kronor. Nu vill de sälja campingen för minst fyra miljoner kronor.

Enligt mäklarannonsen utgör campingen 7,8 hektar samt en reception och en servicebyggnad som båda är 100 kvadratmeter stora. Ingen offentlig visning kommer att arrangeras.

– Vi har haft några intressenter och det är jag som bokar in privatvisningar, förklarar Svärd och avslutar:

– I dagsläget har vi inget datum för när anläggningen som senast ska vara såld.

Karta: Pinnarp Camping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!