Efter kommunens nej - Nu är föreningshuset till salu

795 000 kronor. Det är utgångspriset när hembygdsföreningen ska sälja Tidersrums föreningshus. "Är hemskt tråkigt att behöva avyttra", konstaterar ordförande Allan Westerdahl.

Nu finns möjligheten att köpa Tidersrums föreninghus. "Hemskt tråkigt att behöva avyttra", säger hembygdsföreningens ordförande Allan Westerdahl.

Nu finns möjligheten att köpa Tidersrums föreninghus. "Hemskt tråkigt att behöva avyttra", säger hembygdsföreningens ordförande Allan Westerdahl.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kisa2020-09-20 12:00

I början av sommaren sa Kinda kommun nej både till att köpa tillbaka byggnaden och stötta föreningen i den fortsatta driften. I dagarna publicerade Fastighetsbyrån och mäklaren Tobias Svärd fastigheten på sin hemsida.

– Ja det här blir ju konsekvensen då vi inte har ekonomi nog att underhålla den stora byggnaden. Det vi absolut vill värna är att den som köper föreninghuset bevarar det som samlingslokal med möjlighet till aktiviteter, så att det fortsatt är en del av Tidersrum. Det kommer att vara vår viktigaste utgångspunkt i försäljningen, berättar Westerdahl.

Då kommer ni att sätta krav?

– När försäljningshanteringen kommer föreningen ta ställning till vem av intressenterna vi vill sälja till.

undefined
Efter kommunens nej till att köpa tillbaka byggnaden tvingas Allan Westerdahl och hans hembygdsförening att sälja föreningshuset i Tidersrum.

Mäklaren Svärd tror på stort intresse för sitt nya försäljningsobjekt - med en tomtstorlek på drygt 2 900 kvadratmeter.

– Jag har redan fått samtal från intresserade och det ska bli spännande att ha den här fastigheten i sin portfölj. Det finns många möjligheter att förvandla det till en häftig bostad, det är bara fantasin som sätter gränser, konstaterar han.

Kommer det vara en budgivning?

– Ja. Min uppgift är att se till att hembygdsföreningen får det högsta möjliga budet, sedan är det upp till föreningen som ägare att bestämma vem de vill sälja till.

För Westerdahl och föreningen är försäljning den bästa av två oönskade vägar.

– Tar vi inte hand om huset och säljer det kommer det bara stå och förfalla, avslutar han.

Karta: Tidersrums föreningshus
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!