Den ideella gruppen jublar: "Efterfrågan finns"

Genom ideella krafter finns det redan, sedan två år tillbaka, en downhill-led vid Tolvmannabacken i Kisa. Gruppen bakom initiativet jublar efter tisdagens försäljningsbesked.

Med ideella krafter anlades en downhill-led vid Tolvmannabacken för två år sedan. Nu jublar gruppen över tisdagens försäljningsbesked.

Med ideella krafter anlades en downhill-led vid Tolvmannabacken för två år sedan. Nu jublar gruppen över tisdagens försäljningsbesked.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Kisa2020-11-03 17:00

– I min värld känns det här som helt rätt väg att gå - att ta vara på våra fina berg och bygga härliga motionsspår för både mountainbike och downhill. Jag är överlycklig, konstaterar Tom Axelsson, en av initiativtagarna till den befintliga leden.

I slutet av 2018 invigdes den cykelled som i sociala medier kallas "12:ans bikepark". Ända sedan dess har slingan utvecklats och fortsatt att locka cyklister även om visionen att anlägga fler leder inte har blivit av. Nu kommer Tolvmannabackens nya ägare Oscar Härnström att ta utbudet till nästa nivå.

– Leden har använts extremt flitigt, jag vet att många ungdomar från Rimforsa ofta är där och cyklar, så efterfrågan finns. Det är en sport som passar hela familjen. Är du proffs har du lika roligt i en led som passar en nybörjare, säger Axelsson.

Kommer du själv att använda anläggningen?

– Jag har haft lite otur med skador men till nästa år räknar jag med mycket cykeltid igen, så det kommer jag att göra. Själv har jag två barn så jag hoppas att de också vill härja runt i banorna.

undefined
Föreningen Titans Johnny Siwertsson var en av personer bakom initiativet för två år sedan. Han tror absolut att efterfrågan för utförscykling finns i Kinda med omnejd.

Kisabon Johnny Siwertsson var även han med i grundandet av den befintliga cykelleden. Så här säger han om affären:

– Personligen tycker jag att de är jättekul men det som är tråkigt i sammanhanget är väl att skidanläggningen lär bli ett minne blott. Samtidigt verkar intresset för cykling vara jättestort, inte minst i ett läge där vi inte kan resa lika mycket. Potentialen är stor, avslutar han.

Karta: Tolvmannabacken
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!