De planerar nya lägenheter i centrala Kisa

Historiskt har det varit bankdirektörens våningsplan, på Storgatan 11 i Kisa. Nu har fastighetsbolaget Regenten beslutat att återigen projektera för lägenheter.

Jan-Olof Andersson och hans Regenten Fastighets AB inleder nu projekteringen för nya lägenheter i Kisa.

Jan-Olof Andersson och hans Regenten Fastighets AB inleder nu projekteringen för nya lägenheter i Kisa.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2019-11-27 08:00

– Syftet är att förädla fastigheten på ett sätt som ökar nyttjandegraden. Det finns ett behov av lägenheter samtidigt som utmaningen är större att hyra ut kommersiella lokaler, förklarar bolagets delägare Jan-Olof Andersson.

Det var vid halvårsskiftet som Kinda lärcentrum, efter tre års tid, flyttade ut ur de gamla banklokalerna i centrala Kisa. Till en början sökte fastighetsägaren Regenten en ny aktör, men intresset på marknaden var svalt. Därför har de nu, sedan fyra veckor tillbaka, valt att flytta ner sitt eget kontor en våning för att själva nyttja de cirka 350 kvadratmeter stora lokalerna vars fönster vetter mot Storgatan. 

– Det här scenariot hade vi hela tiden i bakhuvudet och vi ser det som en bra lösning. I lokalerna på övervåningen hade vi en ganska anonym tillvaro. 

Fastigheten har tre våningar. Längst upp finns det redan i dag två lägenheter, men det är på mittenplan, där Regenten tidigare hade sitt kontor, som ombyggnationer nu planeras. Även de lokaler där Växtkraft Kinda och Nyföretagarcentrum huserar ingår i projektet, men de båda organisationerna kommer att sitta kvar tillsvidare. 

– Nu ska vi börja att titta på hur vi kan disponera och förändra ytorna utifrån olika hypoteser, men det mest rimliga är att vi kan möjliggöra tre lägenheter i framtiden. Ambitionen är att kunna verkställa, till en början två av dem, under nästa år. Intresset är större för lägenheter än kontor, avslutar Jan-Olof Andersson.

Det är på mittenplan, där Regenten tidigare hade sitt kontor, som nya lägenheter nu planeras.
Det är på mittenplan, där Regenten tidigare hade sitt kontor, som nya lägenheter nu planeras.
Karta: Storgatan 11
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!