De minskar öppettiderna - "Frigör tid för yttre tjänst"

Lokalpolisområde Linköping väljer att, från och med måndag, senarelägga och minska öppettiderna vid polisreceptionen i Kisa. Anledningen till beslutet är tvådelad.

Besöken vid polisreceptionen är få och öppettiderna halveras nu. "Frigör tid för poliserna att jobba i yttre tjänst", förklarar kommunpolis Sofia Hedberg.

Besöken vid polisreceptionen är få och öppettiderna halveras nu. "Frigör tid för poliserna att jobba i yttre tjänst", förklarar kommunpolis Sofia Hedberg.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Kisa2020-09-13 12:00

– Vi har, under hösten 2018 och 2019, fört statistik och kan konstaterar att vi relativt sett har haft få besökare under de öppettider som varit. Förhoppningsvis innebär det här en förbättring för medborgarna samtidigt som vi frigör tid för poliserna att jobba i yttre tjänst, förklarar kommunpolis Sofia Hedberg.

Ända sedan poliskontorets nya entré var på plats, för drygt ett år sedan, har allmänheten kunnat besöka receptionen vid Stora torget i Kisa för att få hjälp med sina ärenden. Dörren har varit öppen mellan klockan 12.00 och 16.00 på måndagar men oftast har trycket varit lågt. De få besök som ändå skett har varit koncentrerade till den sista timmen.

– Vissa dagar har vi haft två besökare och andra dagar nio, det har varierat, men det har aldrig varit särskilt intensivt. Många av ärendena har också varit tips som går lika bra att lämna via vår hemsida eller 114 14.

undefined
Samma förändring som görs i Kisa görs också i Åtvidaberg där öppettiderna är de samma men under onsdagseftermiddagarna.

På grund av detta har lokalpolisområdet valt att halvera öppettiderna i Kisa och istället förlägga dem mellan klockan 16.00 och 18.00 på måndagseftermiddagen.

– Vi hoppas att det underlättar för medborgarna att kunna svänga förbi efter jobbet, förklarar Hedberg.

Receptionen i Kisa har under lång tid varit under ombyggnation. Ett projekt som ännu inte är klart.

– Det är en stor frustration hos oss som jobbar här att vi ännu inte har en reception på plats så som vi önskar. Det är den interna samverkan inom myndigheten som inte fungerat, avslutar Hedberg.

Karta: Poliskontoret, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!