Hembygdsföreningen anordnar årliga skördemarknaden

På söndag är det dags för den årliga skördemarknaden, anordnad av Kisa-Västra Eneby hembygdsförening.

Bo Ohlsson och Anne Åkerblom från Kisa-Västra Eneby hembygdsförening. (Arkivbild)

Bo Ohlsson och Anne Åkerblom från Kisa-Västra Eneby hembygdsförening. (Arkivbild)

Foto: Dennis Petersson

Kisa2022-09-08 17:00

– Det här är en årlig tradition. Jag vet inte riktigt sedan hur många år tillbaka, men någonstans mellan 15-20 år kan jag tänka mig. Det här är mitt tredje år så jag är lite av en nybörjare, men jag börjar känna mig lite varm i kläderna nu, skrattar Bo Ohlsson, styrelseledamot i hembygdsföreningen.

Söndagen den 11 september, klockan 10-14, kommer skördemarknadens försäljare att ha sina bord uppdukade vid hembygdsgården.

undefined
"Vi har fått ha uppehåll i några år på grund av pandemin, men förra året kom vi igen", berättar Bo Ohlsson, styrelseledamot i hembygdsföreningen. (Arkivbild)

– Som det ser ut nu kommer det att vara 19 försäljare, men det brukar alltid komma någon i sista sekund och någon brukar också bli sjuk. Vi har sagt att mer än 20 är svårt att vara på det området, så det här blir bra.

Bo Ohlsson tillägger:

– Det verkar som att det är ganska populärt. Det är en del marknadsförsäljare som har ringt till mig, som jag inte hade tänkt på, som har fått rekommendationer av andra marknadsförsäljare. Det glädjer mig.

undefined
Det har varit ett ganska dåligt fruktår, menar Bo Ohlsson, men en del frukt kommer ändå att finnas till försäljning under årets skördemarknad. (Bilden är från ett annat tillfälle)

– I år har vi fått en ganska bra blandning på vad som säljs och det är också viktigt. Frukt är det kanske lite dåligt med för det är inget bra fruktår, men lite sådant blir det. Du kan också köpa potatis, grönsaker, rökt kött, ägg, honung, hemost, kakor, bröd och blommor. Sedan är det olika hantverk, som trähantverk, tovade saker, stickat och virkat. Vi har också en smed som brukar vara med varje år.

Vad har du för förväntningar?

– Jag förväntar mig att vi ska ha minst 300 besökare. Sedan hoppas jag att både besökare och försäljare ska vara nöjda. Det är ju det viktigaste om man ska komma tillbaka, att det faller väl ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!