Premiärhelg för "nya" 12-mannabacken spikad

Åtta månader har gått sedan mountainbike-proffset Oscar Härnström tog över Tolvmannabacken. Nu har ett premiärdatum spikats för nya Kisa MTB Park.

Den 3 juli slår Oscar Härnström upp portarna till sin nya Kisa MTB Park i Tolvmannabacken. "Sjukt spännande", säger han.

Den 3 juli slår Oscar Härnström upp portarna till sin nya Kisa MTB Park i Tolvmannabacken. "Sjukt spännande", säger han.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2021-06-16 12:57

Under lördagen den 3 juli kommer liftarna vid den forna skidanläggningen återigen att snurra. En traktor, med tillhörande släp, kommer också att transportera besökare upp till toppen av berget. På vägen ner kommer det att finnas en handfull cykelleder att välja mellan – allt från de blåa leder som är anpassade för nybörjarna till de svarta som passar de mer erfarna åkarna.

undefined
Det är fortfarande mycket som ska hinnas med innan premiärhelgen. "Vi vill hinna klart med så mycket som möjligt", konstaterar Oscar Härnström.

– Det är sjukt mycket som ska hinnas med till dess. En hel del ska grävas, skyltar ska göras och hemsidan ska färdigställas, men det ska bli riktigt kul att äntligen få visa upp allt som vi har skapat här ute, konstaterar Oscar Härnström.

Hur corona-anpassar ni anläggningen?

– Vi tänker att vi ska ha allt utomhus, även liftkortsförsäljningen, och så länge vi är tydliga med skyltar och att alla tar hänsyn till att hålla avstånd ska det nog gå bra. Kommer det mycket folk ska det ändå finnas gott om utrymme.

undefined
En handfull leder kommer att, vid premiären, sträcka sig från toppen till botten av Tolvmannaberget.

Tanken är att parken, från och med 3 juli, kommer att vara öppen under lördagar och söndagar.

– Vi tar det lite försiktigt till en början för att veta vad det är vi har här ute. Är det en hög efterfrågan kanske vi testar att ha öppet mellan torsdag och söndag varje vecka, förklarar Härnström.

Hur känns det att kunna öppna?

– Det kommer att bli sjukt spännande, samtidigt känns det lite nervöst. Det är en helt ny grej som vi aldrig har gjort förut, det är mycket som kan hända, men det ska bli hur kul som helst. Vi får se hur många som hittar hit.

Karta: Kisa MTB Park
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!