Coronaviruset sätter stopp för mässan

Under nästa vecka skulle kommunens seniorer ha samlats för mässa på Kindagård i Kisa. Nu ställs arrangemanget in - på grund av coronaviruset.

Växtkraft Kinda, med växtkraftmotor Andreea Bernicu, meddelade under onsdagen att seniormässan den 18:e mars, på Kindagård i Kisa, ställs in.

Växtkraft Kinda, med växtkraftmotor Andreea Bernicu, meddelade under onsdagen att seniormässan den 18:e mars, på Kindagård i Kisa, ställs in.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Kisa2020-03-11 15:56

– Växtkraft Kinda har tillsammans med Kinda kommun beslutat att vi vill vara på den säkra sidan. Seniorer är en utsatt grupp och vi vill inte utsätta dem för onödiga risker. Att mässan dessutom skulle hållas på ett seniorboende har bara förstärkt oss i vårt beslut, förklarar vd:n och växtkraftmotorn Andreea Bernicu.

Det var den 18:e mars som Växtkraft Kinda, tillsammans med bland andra Kinda kommun, skulle arrangera seniormässa på Kindagård. Med ett 30-tal utställare, både föreningar, organisationer och företag, räknade arrangörerna med mellan 300 och 400 besökare. Nu, en dryg vecka i förväg, ställs mässan alltså in och planeras om till hösten.

– Det är klart att det är jobbigt att vi tvingas till det här beslutet, vi går back rent ekonomiskt, men det viktigaste är att alla ska känna sig trygga och därför känns det här som ett rimligt och sunt beslut, förklarar Bernicu medan Eva Hulth, områdeschef på hemsjukvården och äldreomsorgen i Kinda kommun, fortsätter:

– Det som är viktigt att understryka här, när det gäller kommunens ställningstagande till seniormässan, är att det inte utgör ett generellt beslut för andra tillställningar och aktiviteter. Hade det varit en annan målgrupp än äldre kanske beslutet hade varit ett helt annat.

Växtkraft Kindas mål med seniormässan var att skapa en mötesplats för alla seniorer i kommunen, vilka utgör ungefär 20 procent av Kindas befolkning. Nytt datum för arrangemanget är ännu inte bestämt.

Karta: Kindagård
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!