Företagsledaren tar över Kindahus: "Hon är bäst lämpad"

Styrelsen i Stiftelsen Kindahus har gjort sitt val. Det är 55-åriga Kajsa Claesson, med mångårig erfarenhet som företagsledare, som efterträder Jan Skarin som vd för bolaget.

Kajsa Claesson, tidigare vd för Twilfit AB och styrelseledamot i Jula Holding och Hööks AB, är ny vd för Kindahus.

Kajsa Claesson, tidigare vd för Twilfit AB och styrelseledamot i Jula Holding och Hööks AB, är ny vd för Kindahus.

Foto: Pressbild/Jula

Kisa2021-08-17 08:30

Enligt styrelseordföranden Rosmarie Nelson (C) var det, med drygt 30 sökanden, en tuff konkurrens i rekryteringsprocessen. Ända in i slutet kvarstod fyra kandidater. Detaljen som till sist föll till Kajsa Claessons fördel var hennes ledaregenskaper.

– Hon är en trygg och stark ledare, positiv, analytisk och samarbetsinriktad. Därför kände vi att hon var den kandidat som var bäst lämpad för stiftelsens framtid, förklarar Nelson.

undefined
"Hon var bäst lämpad", menar Kindahus styrelseordförande Rosmarie Nelson (C) om bolagets nya vd.

Kajsa Claesson påbörjade sin karriär på Stadium där hon gick från att vara butikssäljare till att slutligen axla rollen som försäljningsdirektör. Däremellan hann hon med att utbilda sig till civilekonom vid Linköpings universitet. Därefter har hon bland annat varit vd för Twilfit AB, försäljningschef på Securitas Direct och styrelseledamot i såväl Jula Holding AB som Hööks AB. Med uppdraget i Kindahus ger hon sig för första gången in i fastighetsbranschen.

– Vi vill kunna bidra till Kindas utveckling framöver och då är det viktigt att vi kan samarbeta med kommunen och andra aktörer. Där passade Kajsas ledarstil och personlighet in bra. Utöver det har vi duktig personal som har lång erfarenhet inom fastighetsbranschen, förklarar Rosmarie Nelson.

När vi når Kajsa Claesson, som är bördig i Norrköping, är hon i full gång med att avsluta sin flytt till familjens gård utanför Kisa.

– Under hela mitt liv har jag tillbringat alla mina somrar här nere på gården och det har alltid varit en dröm för mig och min man att kunna bosätta oss här permanent. Det har känts tufft varje höst när vi har varit tvungna att packa ihop våra saker och åka hem, berättar hon.

undefined
Kindahus nuvarande vd Jan Skarin går i pension efter sommaren. Den 1 oktober kliver Kajsa Claesson in.

Hon beskriver sig själv som en tydlig, rak och prestigelös ledare. I övrigt är hon, med hästar, hund och katt, en djur- och naturmänniska.

Vad hoppas du kunna bidra med i rollen som vd?

– Det är ju en ny bransch för mig men jag tänker att jag kan bidra med nya tankar, nya idéer och ny energi. Samtidigt ska jag inte gå in och vända upp och ned på någonting. Det är ett välfungerande företag, svarar Claesson.

Ser du några utmaningar med att vara ny i branschen?

– Visst är det en utmaning men jag är ödmjuk inför uppdraget och med den personalstyrka som finns så tänker jag att det gäller att vara lyhörd, låta medarbetarna kliva fram och lära mig av dem, svarar Kindahus nya vd.

Hennes första arbetsdag som vd blir den 1 oktober.

Karta: Stiftelsen Kindahus
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!