Central fastighet till salu: "Säljer den fullt uthyrd"

Fastigheten, där Kinda begravningsbyrå har sin verksamhet, är nu till salu. "Andemeningen i försäljningen är att man köper huset med hyresgäster i", berättar mäklaren Tobias Svärd.

Den centrala fastigheten på Storgatan 30 i Kisa är nu till salu. Mäklaren Tobias Svärd, verksam vid Fastighetsbyrån, har satt utgångspriset till 4 900 000 kronor.

Den centrala fastigheten på Storgatan 30 i Kisa är nu till salu. Mäklaren Tobias Svärd, verksam vid Fastighetsbyrån, har satt utgångspriset till 4 900 000 kronor.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2021-08-06 07:00

Trots att objektet, precis intill riksväg 23/34 i Kisa, fortfarande är under kategorin "kommande" på Fastighetsbyråns sajt är flera privata visningar redan inbokade. Tobias Svärd, som är den som uttalar sig om försäljningen, menar att ett tiotal personer har visat intresse.

undefined
Redan nu menar mäklaren Tobias Svärd att flera visningar är inbokade. "Har ett tiotal intressenter", berättar han.

– Det är en centralt belägen och väl underhållen fastighet – med en fasad som renoverades för bara några år sedan. Visst ligger den nära en trafikerad väg men jag tror att många lockas av själva utförandet och arkitekturen, konstaterar mäklaren.

Byggnaden, som stod klar år 1906 och heter Solhåg, består av fyra lägenheter och en verksamhetslokal. Lägenheterna motsvarar tillsammans 345 kvadratmeter samtidigt som kontorslokalen är på en yta av 126 kvadratmeter. Utgångspriset är satt till 4,9 miljoner kronor.

– Tanken är att fastigheten säljs vidare som den är, fullt uthyrd. Även de intressenter jag har varit i kontakt med diskuterar i de banorna. Man vill köpa huset som en investering och som fortsatt verksam hyresvärd, förklarar Svärd.

undefined
David Carlsson, byråchef vid Kinda begravningsbyrå, oroas som hyresgäst inte över försäljning.

Vad tror du om att få huset sålt?

– Jag hoppas och tror på ett bra intresse. Vi annonserade fastigheten igår så det är bara att höra av sig, svarar mäklaren.

David Carlsson är, sedan ett antal år tillbaka, byråchef vid Kinda begravningsbyrå. Så här kommenterar han försäljningen:

– Vi har inga synpunkter alls och känner inte heller en oro för att fastigheten skulle komma att användas till något annat.

Karta: Storgatan 30, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!