Byggprojektet inleds trots överklagan - "Har tillstånd"

Padelbanans bygglov är överklagat till länsstyrelsen och för tillfället hindras kommunen att genomföra projektet. Trots allt har grävmaskinerna nu intagit Kullaparken i Kisa.

Grävmaskinerna har anlänt till Kullaparken i Kisa trots att kommunens bygglov har överklagats. "Markarbetet har vi tillstånd att göra", säger kommunens Jimmy Bexell.

Grävmaskinerna har anlänt till Kullaparken i Kisa trots att kommunens bygglov har överklagats. "Markarbetet har vi tillstånd att göra", säger kommunens Jimmy Bexell.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2020-11-20 10:10

– Markarbetet har vi tillstånd att göra, det är inte bygglovspliktigt, och vi har fört en dialog med vår bygglovsavdelning. Däremot kommer det inte att ske något mer innan rättsprocessen är över, förklarar teknik- och driftchef Jimmy Bexell.

Varför börjar ni nu - ifall överklagan skulle gå igenom?

– Då har vi några ess i rockärmen för andra aktiviteter. Det behöver inte bli just en padelbana, som man nu tror att vi förbereder, utan det finns ett bredare tänk ifall det alternativet skulle gå i stöpet.

Vad finns det för fler alternativ?

– Jag vill inte avslöja det. Det är en sak mellan oss och Kindahus genom de planer vi har för parken.

undefined
Om en padelbana skulle stoppas av länsstyrelsen har kommunen och Kindahus andra planer för markytan. Därför görs det inledande markarbetet.

Som vi tidigare har rapporterat i planerar kommunen, tillsammans med bostadsbolaget, att utveckla Kisaområdet. Ett första steg var padelbanan men bygglovet har överklagats av planarkitekten Susanna Dahlman, som bor precis i närheten.

– Jag anser att det är beklagansvärt att kommunen har inlett markarbetet då överklagan ligger hos länsstyrelsen som i sin tur har som mål att fatta beslut i ärendet innan den 1:e april nästa år, konstaterar hon.

Kommunen har, med anledning av överklagan, skickat in ett yttrande till länsstyrelsen.

– Vi förtydligar bara våra tankar kring utvecklingen av parken och målet att öka tillgängligheten för alla människor. Det är handikappsparkeringar vi talar om, berättar Bexell och avslutar:

– Jag skulle bli förvånad om vi inte fick grönt ljus för padelbanan.

Karta: Kullaparken, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!