Arrendeavtalet har sagts upp - "Ett bakslag för oss"

Efter knappt ett år med TM Event får fastighetsägaren Niklas Nilsson leta efter en ny arrendator till Kisa Wärdshus. Coronapandemin satte nämligen käppar i hjulet för satsningen.

Efter knappt ett år med TM Event får Niklas Nilsson, som äger Kisa Wärdshus, ge sig ut på jakt efter en ny hotell- och restaurangarrendator.

Efter knappt ett år med TM Event får Niklas Nilsson, som äger Kisa Wärdshus, ge sig ut på jakt efter en ny hotell- och restaurangarrendator.

Foto: Dennis Petersson/bildmontage

Kisa2020-07-28 14:00

– Hade det inte varit för det här viruset hade vi nog förlängt avtalet. Nu blev det ett riktigt bakslag för oss och vi har helt enkelt sett att ekonomin inte fungerar, berättar Anders Gustafsson, delägare i TM Event.

undefined
"Hade det inte varit för det här viruset hade vi nog förlängt avtalet", förklarar Anders Gustafsson, delägare i bolaget TM Event.

Enligt Gustafsson är uppsägningen av arrendeavtalet en säkerhetsåtgärd för att inte dra på sig hyreskostnader för ytterligare ett år. Från och med november månad lämnar de värdhuset - i alla fall som läget ser ut i dag.

– Tanken var att vårt eventbolag och värdhuset skulle göra något bra tillsammans. Sedan kom pandemin och alla konferenser och kongresser flyttades fram till nästa år och eventbenet försvann helt, förklarar Gustafsson.

– Vi vet inte vad som händer till hösten. Vi kanske tar tillbaka arrendet om det skulle gå jättebra igen.

Fastighetsägaren Niklas Nilsson berättar att hans huvudmål är att hitta en arrendator som kan driva både hotellet och restaurangen vid värdshuset.

– Det finns planer, och ett par intressenter, men inget är bestämt än, säger han.

– Hotelldelen, som är beroende av industrierna på orten, rullar ändå på ganska bra. Själva värdhusbiten är svårare att få ruljans på. Den måste man nog driva ganska snålt.

Du har inga planer på att sälja fastigheten?

– Nej, däremot vill jag på sikt försöka få till några lägenheter i huset som kan bidra med stabila intäkter. Vi har en vindsvåning på 220 kvadratmeter som står tom men huset är kulturmärkt så det kan bli en lång process.

Karta: Kisa Wärdshus & Hotell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!