Kvinna uppsökte vård efter hundattack

En kvinna i 90-årsåldern ska ha blivit attackerad av en hund, utomhus, i Kisa – och fått flertalet sårskador. Nu misstänks en yngre kvinna för vållande till kroppsskada.

Kisa2021-11-10 13:18

Polisens presstalesperson Thomas Agnevik berättar mer om händelsen:

– Kvinnan ska ha blivit hundbiten den 31 oktober någon gång mellan klockan 15.25 och 15.35. Först igår (måndag) besökte hon poliskontoret i Kisa och gjorde en anmälan. Brottet beskrivs som vållande till kroppsskada då en person brustit i uppsikten över sin hund så att den bitit kvinnan upprepade gånger.

Enligt anmälan ska den äldre kvinnan ha fått sårskador på vänster vad, höger vrist samt på hälsenorna. Efter hundattacken har kvinnans skador tagits om hand på Kisa vårdcentral. En kvinna i 30-årsåldern misstänks för brottet.

– En förundersökning pågår och vi har uppgifter om en misstänkt person, alltså den kvinna som ska ha varit ansvarig för den här hunden. Förhör ska hållas med de inblandade, förklarar Thomas Agnevik.

Påföljden för brottet "vållande till kroppsskada" är böter eller fängelse i upp till sex månader. 

En liknande händelse ska ha inträffat på en mindre ort i Kinda under måndagen. En kvinna i 25-årsåldern ska då ha attackerats av flera hundar som enligt anmälan bet sönder hennes kläder. Här rubriceras det hela som brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter.

– Den drabbade kvinnan har upplevt det som obehagligt och blivit mycket rädd, berättar Agnevik.

I det här fallet har polisen inte inlett en förundersökning. Däremot har en anmälan gjorts till Länsstyrelsen Östergötland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!