Agnes Wold gästade organisationens onlineföreläsning

Varannan vecka anordnar Rotary Kisa onlineföreläsningar för sina medlemmar. På tisdagskvällen fick organisationen celebert besök när professor Agnes Wold, utsedd till årets kvinna 2021 av svenska folket, höll i föreläsningen.

Agnes Wold föreläste online för Rotary Kisas medlemmar plus några inbjudna hustrur, väninnor och en faster.

Agnes Wold föreläste online för Rotary Kisas medlemmar plus några inbjudna hustrur, väninnor och en faster.

Foto: Fredrik Palmqvist

Kisa2021-03-24 16:30

Pandemirestriktionerna gör det svårt för Rotary Kisas medlemmar att träffas fysiskt. Därför anordnas onlineträffar där en gästföreläsare håller föredrag. Under tisdagskvällen bjöd man in Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi vid Göteborgs universitet och populär hälsoexpert under pandemin, för att prata om coronaviruset.

– Rotary Tjust hade en föreläsning med henne och var nöjda. Så jag fick numret därifrån och kom överens med henne om att föreläsa för oss, sa Pär Kronström på Rotary Kisa.

Föreläsningen var planerad att starta 19:00 och vid 18:40 anslöt medlemmar till mötet för mingel, uppdateringar om husbyggen och planering inför veckomötet. Totalt kopplade 25 webbkameror upp för att höra Agnes Wold. Huvudpersonen dröjde dock till 19:09, efter påringning.

– Hej allihopa, ursäkta att jag är sen, jag hade glömt det här men nu kör vi, sa hon med patenterat självförtroende.

Föreläsningen gick dels igenom hur infektioner, coronaviruset och vaccinerna fungerar och hur man ska tänka kring sammankomster. Efter en dryg halvtimme var det dags för frågestund. Då kom frågor, och svar, om de olika vaccinen, luktsinne och om blodgrupper påverkar.

– Jag tror inte att blodgrupper spelar någon större roll och det är inte något man kollar inom sjukvården, svarade Wold.

Vid 20:17 var träffen över och onlinekaraktäristiska "Hej då" hördes i kör innan rutorna svartnade.

Karta: Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!