Ägaren om olyckan: "Har gjort allt för att förebygga"

"Det är jättetråkigt att det inträffade, men tyvärr hör det sporten till lite". Det säger Oscar Härnström om den olycka som inträffade vid hans Kisa MTB Park under den gånga helgen.

"Det hör tyvärr sporten till lite", säger Oscar Härnström om den olycka som inträffade vid Kisa MTB Park under helgen.

"Det hör tyvärr sporten till lite", säger Oscar Härnström om den olycka som inträffade vid Kisa MTB Park under helgen.

Foto: Per Svensson Borrud/Dennis Petersson/Victor Bomgren/bildmontage

Kisa2021-07-26 19:00

Vid 12-tiden på lördagen larmades räddningstjänst och ambulans till Tolvmannabacken utanför Kisa. En man i 40-årsåldern hade kört omkull i de nyanlagda cykellederna och behövde vård. Enligt en bulletin senare på kvällen bedömdes hans tillstånd vara stabilt.

– Vi har haft öppet under fyra helger hittills och det har inte alls varit många skador. Vad jag förstod av den här händelsen så var det en hjärnskakning som det handlade om. Självklart är det olyckligt men alla som cyklar vet att man kan slå sig och att all åkning sker på egen risk, konstaterar mountainbike-parkens ägare Oscar Härnström.

Enligt en bulletin vid lunchtid på måndagen hade den skadade mannen kunnat lämna Universitetssjukhuset i Linköping.

Vad görs för att förebygga att såna här olyckor inträffar?

– Vi har gjort allting vi kan för att förebygga. Vi har satt upp olika varningsskyltar, bland annat för "drops", och lederna har olika färger som varnar om svårighetsgraden. Det enda jag vet om hur olyckan gick till är att mannen hade slagit i huvudet, svarar Härnström.

Under midsommarhelgen den 26-27 juni ägde premiären rum vid Kisa MTB Park. Sedan dess har liftarna varit igång under fyra helger och dessutom kompletterats med en traktor och vagn som har transporterat besökarna upp till toppen av backen.

– Responsen har varit helt fantastisk. Det har varit jättekul och intresset verkar vara stort, förklarar Härnström.

Karta: KISA MTB PARK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!