Andra branden under kontroll

Bara en knapp kilometer från den första brandhärde upptäcktes ytterligare en stor skogsbrand i Erstorp, söder om Horn. Här fick räddningstjänsten bistånd av två tyska helikoptrar.

Foto: Pelles Photo/Per Svensson Borrud.

Kinda2018-07-31 19:02

Efter att ha kämpat med en större skogsbrand sedan 15-tiden på tisdagen, upptäcktes vid 18.30-tiden ytterligare en brand cirka 800-1000 meter därifrån. Den här branden omfattade ett område på cirka 300 gånger 300 meter, uppger räddningstjänsten.

– Den här branden kändes inte så bra. Det är en oländig terräng att ta sig upp för, kommenterade räddningchef Thomas Blixt.

Efter att han lämnat en begäran om flygunderstöd fick räddningsjänsten hjälp från två tyska helikoptrar som stått i beredskap på Örebros flygfält.

– Deras uppgift blir att ta hand om den nyuppstartade branden och se till att det inte sprider sig, sa Thomas Blixt tidigare under kvällen.

De två tyska helikoptrarna bistod med vattenbombning, och efter ett par timmar kunde räddningstjänsten meddela att de båda skogsbränderna var under kontroll. De skulle dock vara kvar under natten med en styrka på 6-7 brandmän, för att sedan lämna över till markägaren under morgonen, om allt gick enligt plan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!