22-åriga Linnea Petersson och 19-åriga Anna-Carin Hagström har tillsammans med ytterligare fyra kompisar bildat gruppen New life mission Ung. 

De brinner alla för Kenya och känner att man kan påverka människornas situation där genom att skapa ett engagemang här hemma, med siktet inställt på ungdomar och unga vuxna.

- Alla i gruppen har varit i Afrika och vi har den erfarenheten som utgångspunkt. Det finns många idéer vi vill utveckla och det vi gör är både kul, inspirerande och viktigt, säger Anna-Carin Hagström. 

Artikelbild

| Lottie Rääf

Att skaffa egen logga, t-shirtar, flyers och beachflaggor blev ett startskott och stärkte gemenskapen i gruppen. New life mission Ung har funnits i två månader men har redan hunnit med mycket. 

- Vi var med på Mo-marken i juni det var vårt första uppdrag tillsammans. Det gick superbra och kändes uppskattat, säger Linnea. 

Pengarna de får in via försäljning, event och bidragsgivare går till öronmärkta insatser som hjälper barn och ungdomar i Kenya.

- Nu vill vi fortsätta med olika typer av event för att sprida det vi gör och hoppas att fler vill bli faddrar och även följa oss på sociala medier, säger Anna-Carin.  

De planerar för ett sommarevent i Hätte den 17 augusti och en julkonsert senare i år.