24 barn och ungdomar deltog under sommarens seglarläger som Norra Vi Båtklubb traditionsenligt arrangerar. 

Härligt väder, fin gemenskap och nya erfarenheter är något som deltagarna bär med sig efter de båda lägren. 

- Vi har ett fortsättningsläger för dem mellan 10-15 år och som varit med på minst två stycken nybörjarläger. Här fokuserar vi på seglingstekniker, trim, utflyktssegling och lite kappsegling. På nybörjarlägret som är för dem mellan 8-14 år lär man sig att segla optimistjollar och grunderna i segling, säger Eric Westerdahl som är en av ledarna. 

Artikelbild

| Henrik Brodd

Norra Vi båtklubb har genom alla år lyckats ha en god ledartäthet trots att allt sker ideellt, något som de med all rätt är stolta över. Till sommarens läger fanns förutom de 24 deltagarna lika många ledare på plats.

Det som brukar vara utmaningen för ungdomsverksamhet generellt och segling i synnerhet är tillgången på ideellt arbetande ledare, konstaterar ledaren Henrik Brodd. 

- Något vi gör väldigt bra är den naturliga progressionen från nybörjarlägret, till fortsättningslägret och till sist upp till att eleverna får gå upp och bli en del av vårt ledargäng.

-Vi har en mycket fin sammanhållning och lyckas hålla en god balans mellan skämt och allvar inom ledargruppen. Samtidigt försöker vi leverera vi ett professionellt och mycket roligt läger med fokus på ordning och säkerhet för våra deltagare. 

Artikelbild

| Henrik Brodd

Det är en speciell sommar eftersom Norra Vi Båtklubb även firar 20-års jubileum. 1998 arrangerade Claes Hedberg och Lena Tjäder tillsammans med dottern Åsa det första lägret.

-Vi vet att seglingen ger mycket både till deltagare och ledare därför känns det extra bra att vi nu lyckats få till en nysatsning i form av integrationssegling vilket känns spännande, säger Lena.

Artikelbild

| Eric Westerdahl