Naturum Sommen fick finbesök under lördagen, då den numera välkända ” The Climate Cowboy” kom på besök.

Tillsammans med sin familj samt två hästar rider den danske Mikkel Oster en sträcka på 190 mil på 30 dagar. Starten var Jokkmokk i norr och resan kommer avslutas i Hässleholm i söder.

Resan gör han för miljöns skull. För att belysa miljöfrågan samlar han upp skräp längs vägarna samt samlar in pengar för att kunna bygga vattenbrunnar i Afrika.

Artikelbild

| Anna Skarp

För att variera ridningen, springer Mikkel 2 av de totalt 6 milen han dagligen avverkar.  Detta för att hästarna ska få avlastning och att han själv ska få chansen att vila rumpan lite.

Via Färjan Victoria tog sig familjen Oster över till Torpön, där både de och hästarna kunde få i sig ny energi genom mat och dryck. Därefter begav sig Mikkel vidare till fots. Att springa längs Torpön kunde han senare bekräfta var väldigt vackert.

Innan Mikkel med familj gav sig av på nytt, hann de besöka Naturm Sommen. Där berättade personalen på Naturum för de besökande om det viktiga arbetet som pågår, att hålla Sommen ren.

Naturum Sommen har en ”skräputställning” som är tillgänglig dygnet runt. De har även haft sagovandringar under juli månad med just tema nedskräpning. Detta har har varit mycket populärt bland de besökande barnen.

Artikelbild

| Anna Skarp

Mikkel stannade utanför Eksjö natten mellan lördag och söndag, innan resan fortsatte mot Jönköping. Han räknar med att ha avverkat alla de 190 milen och då vare framme i Hässleholm i slutet av nästa vecka.