Torsdagen den 15 november är det countryns toner som gäller när Elin Bemark förgyller höstkvällen i Ydre Kulturcentrum i Österbymo. På samma scen där hon spelar nunnan Maria i Sound of music inför fulla hus. 

- Jag kände att det vore roligt att få arrangera en egen konsert på den här fina teatern. Det är alltid en dröm som går i uppfyllelse när man får möjlighet att spela sin egen musik, säger Elin. 

Det är mestadels poppig country som är Elins melodi när det gäller hennes egna låtar och den senaste singeln är skriven på svenska. Hon tror att det finns en lucka där att fylla i branschen.

Artikelbild

| Privat

- Jag har själv översatt en del klassiker till konserten, till exempel Dolly Partons ?I will always love you?. Det blir något annat att framföra låten så, den kommer närmare. 

Att jobba fram egna låtar från idé till färdig produktion tar tid men nyligen släppte Elin en singel, "Ensam", som hon givetvis kommer spela i Kulturverkstan. Som tonåring lyssnade hon lite i smyg på country, eftersom det inte var så hippt då, men i och med resan till Nashville blev Elin inspirerad att våga satsa på egenskriven countrymusik. 

- Efter första resan 2014 blev jag oerhört motiverad. Nashville levde upp till mina förväntningar. Människorna, musiken, atmosfären, allt andades country. Jag åkte tillbaka två gånger till och det blir säkert fler i framtiden, säger Elin. 

Kan det vara något i vattnet i Ängelholm? Jill Johnsson, Hasse Andersson och Elin Bemark, alla tre är de från kommunen.  

- Visst känns det speciellt att vi alla tre är från samma plats och håller på med just countrymusik. Men vi har tre olika sätt att tolka countrymusiken på, säger Elin. 

Elin fick vara förband till Jill Johnsson och Doug Seegers 2015 vilket resulterade i att hon även fick följa med som förband på Dougs egna turné året därpå. På torsdag kommer hon ha ett band bestående av Johan Siberg, Nicklas Thelin och Lars Olsson, alla professionella musiker med stor erfarenhet. Dessutom medverkar Amanda Fjordmark från Ydre på kör. 

-Jag kan garantera att det blir en fantastisk spelning med en mysig och skön stämning, avslutar Elin.

Konserten börjar klockan 19.00.