Vernissage bland koppar och fat

I sommar får stengodsen inne på krukmakeriet Hjortslund i Kisa samsas med akvareller. Anneli Stenmark har bjudit in konstnär AnnMari Löf från Linköping.

Stengodset inne på krukmakeriet kommer att kompletteras av färgstarka akvareller.

Stengodset inne på krukmakeriet kommer att kompletteras av färgstarka akvareller.

Foto: Elin E Elmström

Kisa2019-05-21 10:35

– Jag kom i kontakt med AnnMari när vi båda deltog på en samlingsutställning för några år sedan och då tyckte jag att hennes målningar var väldigt vackra. Sedan dess har jag tänkt att hennes tavlor skulle passa in här så i år bjöd jag in henne, berättar Anneli Stenmark som sedan år 2000 driver krukmakeriet.

Hyllplanen inne på Hjortslunds Stengods kommer som vanligt vara fyllda med muggar, skålar och tillbringare men på väggarna kommer i veckan bilderna på arbetsprocessen bytas ut mot AnnMari Löfs färgstarka tavlor.

– De är väldigt varma och estetiskt tilltalande akvareller som är föreställande men utan petiga detaljer. De har ett fint flöde, menar Anneli.

Utställningen kommer att pågå tills den första helgen i september och för Anneli känns det spännande att kunna erbjuda sommarbesökarna något extra.

– För mig är det jätteroligt att kunna samarbeta med andra konstnärer när jag har den här utställningsmöjligheten. Det blir en förändring på väggarna och något mer för alla besökare.

Lördagen den 25 maj är det vernissage för sommarens utställning och då kommer båda konstutövarna vara på plats.

– Det är alltid roligt att se den som gjort grejerna, det blir mer personligt. Till exempel tycker många som kommer hit att det är spännande att få se den som gjort keramiken. Sedan behöver man inte prata med konstnären om man inte vill. Dessutom har man ju också första tjing på verken.

Den 25 maj kommer Anneli Stenmark hålla vernissage ihop med  konstnär AnnMari Löf inne på Hjortslunds Stengods.
Den 25 maj kommer Anneli Stenmark hålla vernissage ihop med konstnär AnnMari Löf inne på Hjortslunds Stengods.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!