Tre dagar cirkus innan skolstart

Under tre dagar får ett 20-tal barn och ungdomar i Rimforsa lära sig bland annat jonglera och luftakrobatik. Det är Camp Cirkus från Norrköping som är på plats i Åsundahallen och lär ut en del av cirkusvärldens ädla konst.

Tuva Rovaniemi-Björk tycker att det är bra med cirkusläger innan skolan börjar.

Tuva Rovaniemi-Björk tycker att det är bra med cirkusläger innan skolan börjar.

Foto: Lars-Göran Bexell

RIMFORSA2019-08-13 05:00

– Vi startade Camp Cirkus förra året och det är andra sommaren som vi är Rimforsa. I år besöker vi sju kommuner runt om i länet, säger Ella Flintberg som tillsammans med Karin och Hedvig Brodén är initiativtagare till Camp Cirkus.

På sommarlägret i Rimforsa deltar ett 20-tal barn mellan 9 och 15 år.

9-åriga Tuva Rovaniemi-Björk är en av deltagarna:

– Jag var med även förra sommaren. Det är jättekul att få göra olika konster, att stå på händer och huvud och göra lite kullerbyttor.

Barnen delas upp i tre grupper och man kör ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass.

– Vi har tre stationer, jonglering, luftakrobatik och satsbräda, säger Ella Flintberg och fortsätter:

– Vi lägger ner ett stort värde på att man kommer in i ett sammanhang och att man berättar om att det här har jag gjort på sommarlovet.

– Det är riktigt bra att få hålla på med lite cirkus konster några dagar innan skolan börjar på torsdag, säger Tuva Rovaniemi-Björk.

Varför just cirkus?

– Cirkus är både en konstform och idrott där kreativitet och hård träning möts. Det är en plats där ålder inte spelar någon roll och där konkurrensen mellan deltagarna aldrig tar över nöjet i att träna och uppnå saker tillsammans, säger Ella Flintberg.

Ella Flintberg och Karin och Hedvig Brodén har lång erfarenhet av cirkus, samtliga har varit med drygt tio år i Norrköpings ungdomscirkus.

Ella Flintberg visar jonglering för några av deltagarna på cirkuslägret i Rimforsa.
Ella Flintberg visar jonglering för några av deltagarna på cirkuslägret i Rimforsa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!