Tomtevandringen lockar både stora och små

På lördag är det dags för årets tomtevandring i Rimforsa. Det är Friluftsfrämjandet Kinda som anordnar och ordförande Karin Gustafsson hoppas på en fin dag.

Det här blir fjärde året i rad som tomtevandringen i Rimforsa arrangeras.

Det här blir fjärde året i rad som tomtevandringen i Rimforsa arrangeras.

Foto: Robert Molander

Rimforsa2019-12-06 10:00

– Jag tycker att det är jättemysigt och kul att se barnens glädje och förväntningar, säger Karin Gustafsson.

2016 anordnades tomtevandringen för första gången i Rimforsa. Initiativtagare var Karin Gustafsson på Friluftsfrämjandet i Kinda som hade sett att konceptet fanns i Borensberg och valde att göra något liknande i Rimforsa. 

Med lite ekonomisk hjälp och stöttning från kommunen genomfördes den första tomtevandringen för tre år sedan och i år blir det av för fjärde året i rad.

Konceptet tomtevandring riktar sig framför allt till barnfamiljer och går ut på att de ska gå en sträcka i skogen och där följa en saga som är uppsatt likt en tipspromenad. Där kommer deltagarna att kunna följa sagan Tomten och den röda halsduken, bit för bit längs med vägen som sedan leder fram till ett möte med tomten.

– Jag tror att barnen gillar det traditionella med att träffa tomten och så vidare. Så upplägget kommer vara sig likt från de tidigare åren, säger Karin Gustafsson.

Totalt kommer omkring åtta ledare att vara på plats vid tomtevandringen som startar vid Björkfors GOIFs klubbstuga. Utöver att gå vandringen kommer det att finnas möjlighet att grilla korv och att lämna in sin önskelista till tomten. 

– Jag hoppas att vädret blir bra så att det blir lite julkänsla. Det känns väldigt roligt nu inför evenemanget och jag hoppas att det kommer bli uppskattat även i år, säger Karin Gustafsson.

Evenemanget anordnas av Friluftsfrämjandet med stöd av Kinda kommun.
Evenemanget anordnas av Friluftsfrämjandet med stöd av Kinda kommun.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!